Băsescu despre aderarea la Spaţiul Schengen: România are de trecut şi obstacole de ordin politic

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în Parlament, referindu-se la aderarea României la spaţiul Schengen, că ţara noastră are de trecut şi obstacole de ordin politic, ridicate de anumite state membre.

53 afișări
Imaginea articolului Băsescu despre aderarea la Spaţiul Schengen: România are de trecut şi obstacole de ordin politic

Băsescu despre aderarea la Spaţiul Schengen: România are de trecut şi obstacole de ordin politic (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Intrarea în spaţiul Schengen, în aprilie 2011, este un deziderat al nostru, al tuturor. Ne-am dorit libertatea de circulaţie. O putem avea pe deplin odată cu intrarea definitivă în spaţiul european fără graniţe. Ştim că trebuie respectate anumite criterii, dar, să recunoaştem, aici avem de trecut şi obstacole de ordin politic, obstacole ridicate de anumite state membre", a mai spus Băsescu.

El a mai spus că România nu este şi nu va fi exportator de infracţionalitate şi a respins orice încercare de a transfera probleme punctuale ale comunităţilor de migranţi de origine română asupra tuturor românilor.

"Nu vom accepta să amestecăm criterii specifice reformei din sistemul judiciar cu criteriile de aderare la spaţiul Schengen. Ne dorim să rezolvăm în mod european şi democratic, în colaborare strânsă cu partenerii noştri europeni, orice probleme cauzate de unii cetăţeni români în afara graniţelor României. România nu este şi nu va fi un exportator de infracţionalitate. Respingem orice încercare de a transfera probleme punctuale ale comunităţilor de migranţi de origine română asupra tuturor românilor", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici