Băsescu, despre alianţa USR-PLUS: USR a primit instrucţiuni să primească partidul proaspăt cumpărat

Traian Băsescu a declarat, duminică la un post TV, referitor la Alianţa 2020 USR-PLUS, că formaţiunea condusă de Dan Barna a primit instrucţiuni să primească partidul proaspăt cumpărat de Dacian Cioloş, precizând că i se pare cel mai ridicol lucru pe care l-a văzut până acum.

3996 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre alianţa USR-PLUS: USR a primit instrucţiuni să primească partidul proaspăt cumpărat

Băsescu, despre alianţa USR-PLUS: USR a primit instrucţiuni să primească partidul proaspăt cumpărat (Imagine: Facebook USR)

„PMP va avea în primul tur un candidat (la prezindenţiale - n.r.). Dar în turul doi categoric îl voi susţine pe Iohannis. Cu cine să mă aliez? Cu Crin Antonescu, partener de şefie de la USL, cu Ponta, alt partener de şefie de la USL. Cu Dragnea? Cu Cioloş? A cumpărat un partid şi a doua zi a găsit nişte fraieri cu care să spună am şi eu negocieri. Sunt cap de listă. Greu de imaginat aşa ceva. Dacă cineva vrea să mă convingă că USR sunt nişte fraieri să discute cu unul care şi-a cumpărat un partid şi să îi dea cap de listă? Ori asta nu.

Dacă cineva vrea să convingă şi nu a fost o influenţă politică de undeva. USR a primit instrucţiuni să primească partidul proaspăt cumpărat de Cioloş. E cel mai mare ridicol pe care l-am văzut pânâ acum în politica de alianţe din România de la Revoluţie până acum, nu am crezut că se va întâmpla aşa ceva. El a cumpărat un partid ca si cum ai cumpăra de la talcioc partidele. Şi pe urmă te aşezi la discuţii cu USR, care aşa cum e el, a trecut prin nişte alegeri”, a afirmat Traian Băsescu, duminică la România Tv.

USR a votat, sâmbătă, într-o şedinţă a Comitetului Politic care s-a desfăşurat pe parcursul întregii zile, decizia unei liste comune la alegerile europarlamentare, iar alianţa se numeşte „Alianţa 2020 USR-PLUS”. Lista a fost validată cu 68 de voturi „pentru” şi 9 voturi „împotrivă”.

Lista comună este formată din: 1. Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, 2. Cristian Ghinea (USR), 3. Dragoş Pîslaru (PLUS), 4. Clotilde Armand (USR), 5. Dragoş Tudorache (PLUS). 6. Nicolae Ştefănuţă (USR), 7. Vlad Botoş (USR), 8. Ramona Strugariu (PLUS), 9. Vlad Gheorghe (USR), 10. Alin Mituţă (PLUS), 11. Anamaria Naomi Reniuţ (PLUS), 12. Valeriu Nicolae (PLUS), 13. Oana Ţoiu (PLUS), 14. Radu Ghelmez (USR), 15. Liviu Iolu (PLUS).

Preşedintele PLUS Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, că USR a solicitat ca el să deschidă lista comună a celor două partide la alegerile europarlamentare, adăugând că este dispus să iasă de pe listă, în cazul în care este nevoie. Referitor la o candidată la prezidenţiale, fostul premier tehnocrat a spus că „orice este posibil”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici