Băsescu, despre Cristian Diaconescu: Are CV perfect pentru preşedinte, deşi nu e candidatul dreptei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că vede un candidat cu şanse mari la Preşedinţie pe ”unul care nu e candidat”, Cristian Diaconescu, precizând că acesta are CV-ul perfect pentru a fi preşedinte, ca fost ministru de Externe şi de Justiţie.

854 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre Cristian Diaconescu: Are CV perfect pentru preşedinte, deşi nu e candidatul dreptei

Cristian Diaconescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Întrebat pe cine vede cu şanse la prezidenţiale, din partea dreptei, Traian Băsescu a arătat că vede un candidat cu şanse mari la Preşedinţie ”pe unul care nu e candidat la preşedinţie, Cristian Diaconescu”.

”Cristian Diaconescu are CV-ul perfect pentru a fi preşedinte. A fost ministru de Externe, a fost ministru al Justiţiei şi este un om cu un vast portofoliu de relaţii internaţionale, urmare a funcţiei de ministru de Externe. El a fost secretar de stat în MAE. Deci, este un externist sadea”, a spus Traian Băsescu, la Adevărul Live.

Preşedintele a arătat că ”sunt unii care, deşi au fost doar doi ani minstru al Justiţiei şi au fost într-un scandal continuu cu sistemul, se duc şi spun cum au revoluţionat ei justiţia, fără să îi ţină spatele la transformări”.

”Sunt unii care s-au perindat în funcţia de ministru al Justiţiei, în timpul cărora s-au făcut cele patru Coduri, Legea micii reforme, s-au făcut foarte multe şi nu îi văd încercând să golească această carapace, să spună că e al meu, iar alţii, care au fost doi ani, şi într-un conflict continuu, îşi asumă această chestiune. Cristian Diaconescu a pus şi el o cărămidă la ce înseamnă justiţia de astăzi”, a precizat Băsescu.

El a mai spus despre Diaconescu că a fost un ministru care ”nu s-a angajat cu justiţia în jocuri politice”.

”Sigur, nu a putut să cureţe Justiţia de vechile figuri, pe care nu le mai repet, cu care s-a luptat, oarecum, doamna Macovei, fără succes, cu care m-am luptat eu în continuare, cu mai mult sau mai puţin succes”, a mai declarat şeful statului despre Diaconescu, adăugând că acesta a fost ”un ministru onest în Guvernul PSD”.

”Nu putem spune: Cristian Diaconescu s-a implicat în mizerii. Când nu şi-a mai găsit soluţiile în PSD, s-a dus în altă parte”, a mai comentat Băsescu, arătând că acesta poate este avantajul lui Diaconescu şi ”poate mai sunt electori ai PSD care se gândesc la un om onest”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici