Băsescu, despre Iohannis: Şi eu m-am înşelat asupra lui, mi-am dat seama cât e de şubred ca şi caracter

Preşedintele Băsescu i-a transmis, marţi, într-o emisiune televizată, un mesaj lui Vasile Blaga, spunând că acesta putea să aleagă pe altcineva mai bun în PDL, arătând că şi el s-a înşelat la adresa lui Klaus Iohannis şi că şi-a dat seama, după ce l-a urmarit, ”cât e de şubred ca şi caracter”.

9164 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre Iohannis: Şi eu m-am înşelat asupra lui, mi-am dat seama cât e de şubred ca şi caracter

Băsescu, despre Iohannis:Şi eu m-am înşelat asupra lui,mi-am dat seama cât e de şubred ca şi caracter (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Traian Băsescu i-a transmis, în timpul emisiunii, la postul B1 Tv, un mesaj lui Vasile Blaga: ”Dragă Vasile, puteai să cauţi pe cineva în PDL, că aveai oameni valoroşi”.

El a arătat, ulterior, că Emil Boc ar fi fost un candidat mult mai bun la prezidenţiale decât Klaus Iohannis, menţionând că primarul Clujului ar fi fost mai bun şi decât Cătălin Predoiu.

Traian Băsescu s-a referit şi la candidatul PSD, susţinând că Victor Ponta că ”nu are suficientă inteligenţă şi pregătire să înţeleagă ce înseamnă un stat modern”.

Potrivit preşedintelui, Victor Ponta va revitaliza ”sistemul vechi, care nu doreşte avansul României către parteneriatul cu SUA, integrare mai puternică în UE şi preluarea modului de funcţionare a instituţiilor la standardele europene”.

”Pentru el, aranjamentele, interesele de partid sunt deasupra statului”, a mai comentat Băsescu.

Băsescu a mai spus că acelaşi nivel de neîncredere îl are în Klaus Iohannis şi a precizat că ”habar nu are dacă s-a întâlnit sau nu cu Voiculescu, dar accepta să fie prim-ministru, împotriva voinţei preşedintelui care trebuia să îl numească.

”El credea că acea grupare, controlată de Voiculescu, îl va obliga pe preşedinte să îl numească pe el premier”, a mai declarat şeful statului.

Traian Băsescu a amintit şi episodul celor şase locuinţe ale lui Klaus Iohannis.

”Când l-am auzit că spune că are cele şase case din meditaţii, eram acasă, mi-a venit să mă urc pe pereţi. (...) Cine s-o fi meditat la el, la fizică, tot judeţul Sibiu, să faci bani pentru şase case? Apoi a revenit şi a spus că mi-au dat mama şi tata moştenire casele şi, când cauţi, mama, asistentă medicală şi tata, mecanic auto, ceva de genul acesta”, a declarat Băsescu.

El a precizat că tatăl său a fost militar şi i-a lăsat moştenire un apartament de două camere şi era mult mai bine plătit decât o asistentă medicală. ”Lucrurile astea arată omul slab. Dacă el este slab acum, când nu are apăsarea funcţiei în spate, cum Dumnezeu va fi când va avea asupra lui presiunea trusturilor media?”, s-a întrebat Traian Băsescu.

Preşedintele a mai spus că şi el s-a înşelat în privinţa lui Klaus Iohannis, adăugând că ”a fost penibil când a spus că nu a avut nicio legătură cu suspendarea din 2012”.

”Şi eu m-am înşelat în fază iniţială cu Iohannis, după care l-am urmărit atent în evoluţie şi mi-am dat seama cât e de şubred ca şi caracter. E mare, înălţime mare, reputaţie de neamţ, numai că nemţii nu prea mint, nu se bagă în jocuri murdare politice”, a declarat Băsescu despre candidatul ACL la prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit şi despre Elena Udrea. ”Nu am văzut-o făcând concesii cuiva, e mult mai diplomată decât mine”, a spus Traian Băsescu, menţionând că pe aceasta el nu văzut-o niciodată minţind.

Despre şansele Elenei Udrea de a ajunge preşedinte, Traian Băsescu a răspuns: ”Nu ştiu dacă e timpul femeilor, însă în mod categoric am mult mai multă încredere în ea decât în Ponta şi Iohannis la un loc”.

Traian Băsescu s-a referit şi la Monica Macovei, arătând că aceasta a fost "necinstită când s-a dus să facă sluj la Blaga şi acum i-a întors spatele, fără să respire".

Preşedintele a arătat că Macovei a fost ”necinstită” faţă de el, în declaraţiile despre numirile de procurori şefi şi adjuncţi la DNA.

"Acum (...) aveţi explicaţia de ce, când am putut, nu am mai pus-o ministru al Justiţiei, pentru că a plecat o dată cu scoaterea PDL-ului de la guvernare, în 2007, de către Tăriceanu, şi în 2009, când am putut să punem din nou un guvern PDL, nu am mai invitat-o. Are carenţe consistente şi trebuie să te uiţi sub poleială", a mai comentat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici