- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (03.10.2018, 15:51)
- Diana Grigore
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu, despre Offshore: Atleţii bătăliei sunt Dragnea şi Tăriceanu. Se luptă pentru interese proprii
Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a declarat miercuri că preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, sunt atleţii bătăliei care se luptă pentru interesele proprii în privinţa legii Offshore.
Urmărește
1005 afișări
Băsescu, despre Offshore: Atleţii bătăliei sunt Dragnea şi Tăriceanu. Se luptă pentru interese proprii
„În Parlamentul României este o bătălie fără menajamente pentru legea offshore care vizează taxarea extracţiei de gaze din Marea Neagră. <Atleţii> bătăliei sunt Dragnea şi Tăriceanu. Tăriceanu vrea taxe cât mai mici pentru a-şi satisface clientela şi a răspunde pozitiv loby-ului OMV şi EXXON, în timp ce Dragnea, supărat că nu a fost dus în America, se răzbună şi introduce taxe care fac practic necompetitive pe piaţă gazele româneşti din Marea Neagră favorizând astfel GAZPROM. În această dispută purtată de cei doi aranjori prin servitorii de meserie Iulian Iancu pentru Dragnea şi Varujan Vosganian pentru Tăriceanu, lipseşte un element esenţial: Interesul României”, a scris fostul preşedinte, Traian Băsescu, pe Facebook.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Biden oferă 60 de milioane de dolari recompensă pentru hackerii ruși implicați în „Whisper Gate”, mai mult decât suma oferită pentru prinderea lui Osama Bin Laden
-
Mii de persoane protestează în Franţa, după ce Macron l-a numit pe Barnier prim-ministru
-
61 de morţi în Fâşia Gaza, după cele mai recente atacuri israeliene
-
Meloni: „Alegerea de a sprijini Ucraina a fost, în primul rând, de interes naţional”
Acesta susţine că deciziile privind gazele din Marea Neagră sunt luate doar de Liviu Dragnea şi de Călin Popescu Tăriceanu, nu de guvern şi specialiştii.
„Mă întreb, de unde până unde, deciziile în privinţa unui subiect precum resursele de gaze ale ţării sunt gestionate de doi preşedinţi de partide sau de preşedinţii celor două camere. Unde este guvernul, unde sunt specialiştii, unde este interesul României ?”, a adăugat Băsescu.
Camera Deputaţilor a votat, în plenul de miercuri, retrimiterea la Comisii a Legii offshore care stabileşte criteriile exploatării gazelor din Marea Neagră, decizia venind la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor.
Votul în plenul de miercuri, vine după ce comisiile reunite ale Camerei Deputaţilor au adoptat, marţi, în şedinţă comună, raportul privind Legea offshore, care stabileşte modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră, cu noi amendamente.
Deputaţii PSD au propus şi au adoptat schimbarea modului de impozitare a veniturilor suplimentare obţinute de investitori prin Legea offshore, prin votul dat marţi în comisiile reunite din Camera Deputaţilor.
În cadrul dezbaterii de marţi din Comisii, liderul deputaţilor ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, marţi, la dezbaterea din comisii a Legii offshore, că parlamentarii formaţiunii nu vor vota amendamentele, pentru că nu există un punct de vedere al Guvernului şi nici un impact bugetar, după care aleşii ALDE au părăsit şedinţa.
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, referindu-se la proiectul legii offshore, că deputaţii ALDE care fac parte din Comisia de industrii ”fost luaţi pe nepregătite cu serie de modificări prezentate la comisie în ultimul moment”.
”Am fost luaţi pe nepregătite cu serie de modificări prezentate la comisie în ultimul moment. Aceste modificări au indus colegilor mei un sentiment de incertitudine legat de soliditatea propunerilor, pentru că ele nu au fost însoţie de nicio notă explicativă legată de efectele financiare pe care le produc. Colegii mei vor un proiect care să reflecte echilibrat care să ţină cont de interesele investitotirlor, de a aduce câştiguri pentru stat şi de a exploata resursele României”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
Citește pe alephnews.ro: Șefii CIA și MI6: „Ordinea Mondială este sub o amenințare cum nu s-a mai văzut de la Războiul Rece”. Sir Richard Moore și William Burns vorbesc despre colaborarea SUA-UK în oprirea conflictelor globale
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti care începe să fie evitat de clienţi şi zona unde preţurile explodează mai repede ca oricând
Citește pe www.zf.ro: Pagina verde. Plastic – realităţi şi prejudecăţi. Ioan Vâţ, ALPLA: „În 2025, vrem să majorăm capacitatea de producţie din fabrica de PET reciclat pe care o avem la Târgu-Mureş“
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Zuckerberg a găsit cheia înmulțirii banilor. CEO-ul Meta și-a crescut averea anul acesta cu 54 de miliarde de dolari
Criză fără precedent în Germania: Piaţa forţei de muncă a ţării suferă de o „moarte prin o mie de tăieturi”. În industrie nu se mai găsesc joburi bine plătite, giganţii auto precum VW, BMW şi Mercedes dau afară pe capete, iar Volkswagen vorbeşte despre primele închideri de fabrici în Germania din istoria de 87 de ani a companiei
Cine este femeia care tocmai a devenit cea mai bogată din lume, cu avere de aproape 90 de miliarde de dolari. De ce a surclasat-o pe cea care deţinea anterior această poziţie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
PROSPORT.RO
Roxana l-a lăsat din nou pe Salam?! Îşi strigă durerea, în faţa tuturor: 'Cât rău mi-ai făcut...
CANCAN.RO
Diana Șoșoacă: ,,Primul meu SOȚ este însurat cu una dintre cele mai bune prietene de-ale mele. Nu toți avem norocul să avem căsătorii îndelungate”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe