Băsescu despre problemele din justiţie ale ginerelui său: Nu sunt şef de cadre în familie

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, în legătură cu faptul că ginerele său Radu Pricop are probleme cu justiţia, că el nu este şef de cadre în familie şi a spus că Pricop i-a explicat că nu avea nicio legătură cu acuzaţiile aduse lui Sergiu Lucinschi.

885 afișări
Imaginea articolului Băsescu despre problemele din justiţie ale ginerelui său: Nu sunt şef de cadre în familie

Radu Pricop (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

"În 2013, fiica mea nu era măritată cu Radu. Vă pot spune că am înţeles de la Radu despre ce este vorba. Pot şi eu, cât ştiu, că şantajul ar fi început cu un document pe care l-ar fi făcut Lucinschi în 2013 şi l-a depus la DNA şi acel document a fost semnat de un avocat Pricop. Vă pot spune că ginerele meu a intrat în legătură, în contract cu Lucinschi în 2014, deci nu avea nicio legătură cu plângerea făcută la DNA pentru recuperarea a nu ştiu ce creanţe, a căror timp de recuperare expirase. De asta au fost şi relativ blânzi, în sensul că i-au dat deocamdată o interdicţie de a părăsi ţara", a explicat Băsescu la B1 TV.

Întrebat cum de ginerii săi au probleme, Băsescu a răspuns: "Eram preşedintele ţării, nu sunt şef de cadre în familie".

"Poate să mi se reproşeze orice. Dar când eşti preşedintele ţării şi îţi dedici 20 de ore din 24 muncii ăsteia, rar ţi se întâmplă să dormi cinci ore. Îmi e greu, eu nu ştiu cum se pot face week-end-uri ca preşedinte. Eu vedeam copii odată la trei luni, îmi reproşa şi fratele, eu pe fratele meu nu ştiu dacă l-am văzut de 10 ori când am fost preşedinte. Aşa-i timpul şi viaţa fiecăruia", a adăugat Băsescu.

Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost pus sub control judiciar şi are interdicţie să părăsească ţara, el fiind urmărit penal pentru complicitate la şantaj, în dosarul în care Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, este acuzat că a constrâns un om de afaceri să îi dea patru milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici