Băsescu, despre R. Moldova: Suntem două state, un singur popor şi avem viitor comun

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la Iaşi, că România şi Republica Moldova sunt "două state", cu "un singur popor" şi cu un viitor comun.

87 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre R. Moldova: Suntem două state, un singur popor şi avem viitor comun

Băsescu, despre R. Moldova: Suntem două state, un singur popor şi avem viitor comun (Imagine: Liliana Bujdei/Mediafax Foto)

"Suntem două state şi un singur popor şi avem un viitor comun. Cei 22 de milioane de oameni din această parte sunt parteneri pentru cele patru milioane de cetăţenui de dincolo de Prut. Dreptul la liberă circulaţie este cel mai important lucru, trebuie să puteţi circula liber atât în România, cât şi în Uniunea Europeană. Am modificat Legea cetăţeniei, deşi erau politicieni care spuneau că vom fi sancţionaţi de către Europa. Nimeni din UE nu ne-a atras însă atenţia", a spus Băsescu.

Traian Băsescu şi preşedintele Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, participă la Universitatea "Al. Ioan Cuza" din Iaşi, la o întâlnire cu studenţi şi elevi basarabeni, o parte dintre tinerii care învaţă în municipiu nefiind lăsaţi să intre şi manifestându-şi nemulţumirea.

Întâlnirea, la care participă aproximativ 350 de studenţi şi elevi basarabeni, are loc în Aula Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

La finalul întâlnirii, cei doi şefi de stat vor semna în cartea de onoare a Universităţii, după care vor merge la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, unde se vor întâlni cu mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan.

Miercuri la prânz, cei doi preşedinţi au vizitat Mănăstirea Putna, unde au fost întâmpinaţi de copii şi de localnici în costume naţionale şi cu flori în mâini. Cei doi preşedinţi au avut o scurtă întâlnire cu IPS Pimen şi cu stareţul mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec, ei primind cadou din partea feţelor bisericeşti câte o icoană reprezentâdu-l pe Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Traian Băsescu şi Mihai Ghimpu au depus două corone de flori din garoafe roşii cu bandă tricoloră la mormântul lui Ştefan cel Mare pe care scria "In memoriam", la ceremonie fiind prezenţi ministrul turismului, Elena Udrea, şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

În momentul începerii ceremonialului de depunere a coroanelor de flori, şeful statului român era vizibil emoţionat, având lacrimi în ochi.

Preşedintele interimar al Republicii Moldova a început, marţi, o vizită oficială de două zile în România, la invitaţia şefului statului român, Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici