Băsescu: E de datoria noastră să nu-i abandonăm pe cei care ne vorbesc limba

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în Parlament, că este de datoria noastră să nu-i abandonăm pe cei care ne vorbesc limba, precizând că România nu vrea să revendice teritorii din trecut.

44 afișări
Imaginea articolului Băsescu: E de datoria noastră să nu-i abandonăm pe cei care ne vorbesc limba

Băsescu: E de datoria noastră să nu-i abandonăm pe cei care ne vorbesc limba

"Este datoria noastră să nu îi abandonăm pe cei care ne vorbesc limba", a spus Băsescu, precizând că România nu vrea sa revendice teritorii din trecut, să schimbe graniţa sau să conteste suvernitatea Republicii Moldova.

Şeful statului a subliniat că autorităţile de la Bucureşti nu au dorit să răspundă "la acţiuni de provocare".

"Nu vom accepta ca românii să fie culpabilizaţi pentru că sunt români (...) Nu vom accepta ca România să fie acuzată de acţiuni ostile la adresa Republicii Moldova", a mai spus preşedintele Băsescu.

El a amintit că România a fost primul stat care a recunoscut Republica Moldova în 1991.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a început, marţi, mesajul în faţa plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului, pe tema situaţiei din Republica Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici