Băsescu: E e o lovitură de stat în desfăşurare. Paiaţa de la Cotroceni va răspunde în faţa legii

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi seară, că obiectivul celor din USL nu este demiterea şefului STS, ci destructurarea tuturor instituţiilor de securitate naţională, iar în prezent "suntem în faţa unei lovituri de stat în desfăşurare".

2549 afișări
Imaginea articolului Băsescu: E e o lovitură de stat în desfăşurare. Paiaţa de la Cotroceni va răspunde în faţa legii

Traian Băsescu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Ei nu au ca obiectiv demiterea şefului STS, ci destructurarea tuturor instituţiilor de securitate naţională. Astăzi s-a făcut un joc murdar, în care politrucii au încercat să creeze condiţiile unui raport care să ajungă la CSAT, în baza căruia să înceapă destituirea şefilor structurilor de securitate. Aceşti oameni sunt o clică de trădători. Nu ştiu pentru cine lucrează încă, dar vor răspunde în faţa legii", a afirmat Băsescu, înainte de a pleca de la sediul său de campanie, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

De asemenea, Băsescu a susţinut că "suntem în faţa unei lovituri de stat în curs de derulare".

"Paiaţa de la Cotroceni va răspunde în faţa legii", a mai spus Băsescu, înainte de a pleca din faţa sediului de campanie la volanul automobilului său Dacia Logan.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, joi, că a propus în CSAT eliberarea din funcţie a directorului STS, Marcel Opriş, însă consilierul prezidenţial Iulian Fota s-a opus, o hotărâre neputând fi luată în condiţiile în care deciziile Consiliului se iau prin consens.

"După opinia pe care eu mi-am putut-o forma în legătură cu toate legile şi regulamentele consultate, această instalare este în afara legii. Nu are acoperire legală. (...) Eu am făcut astăzi în CSAT propunerea eliberării din funcţie, revocării din funcţie a domnului Opriş. Deciziile CSAT se iau prin consens, deci cu toate voturile, toţi membrii CSAT au votat această propunere. Domnul consilier prezidenţial al domnului Băsescu, Iulian Fota, care altfel e în concediu, s-a prezentat la această şedinţă şi s-a opus. În felul acesta, nu am putut lua încă o decizie. O să cercetăm mai departe problema şi o să vedem totuşi ce este de făcut", a spus Antonescu, joi, într-o emisiune la Antena 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici