Băsescu, enervat de o jurnalistă de origine română din Portugalia

Preşedintele Traian Băsescu s-a enervat, marţi seara, la Şcoala de vară „Comunităţi româneşti şi identitate europeană”, pe o jurnalistă română din Portugalia al cărei ton l-a catalogat ca fiind „deranjant”, invitând-o „suav” să revină în România, nu să întrebe „Ce faceţi fraţilor cu noi?”.

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu, enervat de o jurnalistă de origine română din Portugalia

Băsescu, enervat de o jurnalistă de origine română din Portugalia

În timpul dialogului dintre tinerii din diaspora şi preşedintele Traian Băsescu, Maria Iancu, preşedintele Asociaţiei Frăţia din Setubal, Portugalia, i-a cerut şefului statului ca românii de peste hotare să nu fie uitaţi de autorităţile de la Bucureşti.

„Vă rugăm să nu ne uitaţi! Suntem mulţi care trăim afară, aproape 12 milioane. Ce faceţi, fraţilor, cu noi?”, i s-a adresat preşedintelui doamna, care a afirmat că este jurnalist în Setubal.

Iritat de tonul Mariei Iancu, şeful statului a întrerupt-o, invitând-o să revină în ţară, nu să pună întrebări.

„Doamnă, vedeţi că nu am venit aici ca om politic. E un tip de dialog ... Ia veniţi acasă, vă spun eu mai suav! Veniţi către casă dacă tot vă întrebaţi ce facem cu dumneavoastră! E deranjant tonul. Nu vreţi să lăsaţi copiii să vorberască? Lăsaţi copiii să vorbească! Mulţumesc”, a spus Traian Băsescu, solicitând apoi o altă întrebare.

Totodată, arătând către jurnaliştii români acreditaţi la eveniment, preşedintele a mai spus: „Ia uitaţi câţi ziarişti sunt acolo. Credeţi că mai trebuia să vină unul din Portugalia ... ? Avem destule ziare, aşa că lucraţi aici!”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici