Băsescu: Era corect ca PDL să o suspende din funcţie pe Ridzi până se pronunţa Parchetul

Preşedintele Traian Băsescu declară, într-un interviu publicat luni de "Gazeta Sporturilor", că era corect ca PDL să o suspende din funcţia de ministru pe Monica Iacob Ridzi până când se pronunţa Parchetul şi că aceasta "are responsabilitatea falsului, dacă l-a făcut".

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Era corect ca PDL să o suspende din funcţie pe Ridzi până se pronunţa Parchetul

Băsescu: Era corect ca PDL să o suspende din funcţie pe Ridzi până se pronunţa Parchetul (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat despre cazul Ridzi şi faptul că aceasta a fost prezentă la şedinţa Colegiului Director al PDL de săptămâna trecută la care a participat şi şeful statului, Traian Băsescu răspunde: "Cred că aici era corect ca PDL să procedeze la o suspendare din funcţie până când Parchetul se pronunţă".

"Un om politic trimis în judecată e clar că nu mai poate fi menţinut în funcţii înalte. Dar un partid care are exigenţe poate să facă acest lucru şi de la momentul începerii urmăririi penale", mai declară preşedintele.

La precizarea reporterului că, potrivit DNA, oamenii din subordinea Monicăi Iacob Ridzi, când era ministru, au falsificat documente, iar unele dintre acestea au fost semnate şi de ea, Traian Băsescu afirmă: "Da. Are responsabilitatea falsului, dacă l-a făcut".

Preşedintele Băsescu mai declară că acest caz îi vorbeşte despre erori.

"Una dintre erori este probabil şi a mea, care am fost un susţinător fără rezerve al promovării oamenilor tineri. S-a dovedit că nu tinereţea trebuie să fie atributul fundamental, ci competenţa. Şi aici o spun deschis: e vorba de promovarea de tineri şi de femei. Probabil că trebuie să scăpăm de acest complex al promovării tinerilor doar pentru că au promovat în partid şi să reaşezăm criteriile de competenţă, indiferent de vârstă şi sex, ca fiind fundamentale", susţine Traian Băsescu.

El menţionează că integritatea unui om o cunoşti de multe ori după ce îi dai funcţia.

"Aici este una dintre marile necunoscute. Şi să ştiţi că, la foarte mulţi, nu integritatea este problema cea mai mare. Problema este responsabilitatea", adaugă Băsescu.

Preşedintele precizează că a constatat că, uneori, cel numit politic devine "o victimă a sistemului".

"Dacă este responsabil îşi pune oameni de a căror competenţă să fie sigur. Dacă nu este responsabil îşi aduce oameni de partid. Şi atunci eşecul este garantat. Mai dreveme sau mai târziu va semna hârtii cu care ajunge în faţa DNA", explică Băsescu.

Comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Tineretului şi Sportului sub semnătura ministrului Ridzi pentru organizarea Zilei tineretului a fost înfiinţată în urma unei solicitări a grupului parlamentar al PNL prin care se propunea Camerei Deputaţilor adoptarea cererii de urmărire penală împotriva ministrului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici