Băsescu: Esenţa relaţiei cu Republica Moldova, interconectarea la sistemele energetice şi de infrastructură

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că a susţinut nevoia de găsire, din partea Uniunii Europene, a soluţiilor pentru accelerarea procesului de interconectare a României cu Republica Moldova.

255 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Esenţa relaţiei cu Republica Moldova, interconectarea la sistemele energetice şi de infrastructură

Traian Basescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am susţinut nevoia ca din partea Uniunii Europene să găsim soluţiile, alături de soluţiile financiare, pe care le-a pus la dispoziţie România, pentru accelerarea procesului de interconectare", a spus preşedintele Traian Băsescu, după întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

El a precizat că esenţa relaţiei cu Republica Moldova este interconectarea la sistemele energetice şi de infrastructură rutieră şi feroviară.

Preşedintele a arătat că, din acest punct de vedere, "interconectarea pe gaze, energie electrică şi infrastructură rutieră şi feroviară" este esenţială.

Traian Băsescu i-a mulţumit preşedintelui CE, Jose Manuel Barosso, pentru deschiderea legată de proiectul "Cluj Innovative City", un proiect de cercetare extrem de interesant şi dorit la Cluj, unde municipalitatea a alocat, deja, 220 de hectare de teren pentru acest proiect şi se va axa pe educaţie, pe cercetare în domeniul bio-economic, pe cercetare în sănătate, mediu, energie, IT.

Preşedintele a mai arătat că în acest proiect mai sunt implicate, pe lângă municipalitate, toate universităţile din Cluj.

Şeful statului a făcut referire şi la un proiect pe care l-a susţinut foarte mult. "E vorba despre staţia Back to Back de la Isaccea, care cu 70 de milioane de euro, şi domnul preşedintele mi-a confiormat că putem utiliza fonduri de coeziune alocate României, am putea să o dăm în funcţiunem, furnizând Republicii Moldova 400 de kw", a spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici