Băsescu: Exprim poziţia oficială a României - raportul MCV e corect, bazat pe fapte şi acţiuni

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, duminică, la Cotroceni, că exprimă poziţia oficială a României faţă de raportul CE privind MCV, apreciind că documentul este "corect, bazat pe fapte, pe întâmplări şi pe acţiuni politice ale românilor cu funcţii de responsabilitate în stat".

764 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Exprim poziţia oficială a României - raportul MCV e corect, bazat pe fapte şi acţiuni

Băsescu: Exprim poziţia oficială a României - raportul MCV e corect, bazat pe fapte şi acţiuni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sper că această conferinţă de presă va da nota oficială a reacţiei României la raportul MCV şi nici nu poate fi altfel pentru că este poziţia exprimată de şeful statului. Azi exprim poziţia oficială a României cu privire la MCV", a preciat Traian Băsescu.

El a adăugat că "raportul MCV este un raport corect, bazat pe fapte, pe întâmplări şi pe acţiuni politice ale românilor cu funcţii de responsabilitate în stat".

"De asemenea, raportul e o oglindă corectă a acţiunilor instituţiilor statului, de la 5 iulie (2012 - n.r.), data ultimului raport, şi până azi", a adăugat preşedintele.

"Ca atare, ceea ce avem de făcut e să luăm în considerare punctele de vedere exprimate în raport şi să acţionăm pentru eliminarea a ceea ce e considerat negativ, dintr-un singur motiv: nu pentru că aşa ne cere CE, ci pentru că acestea sunt standardele UE, la care noi ne-am angajat", a mai spus preşedintele Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici