Băsescu: Fac apel la partide să fie menţinută stabilitatea şi să nu se alunece spre populism

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că face un apel către partide, în special cele de la guvernare, ca, în actualul context, să se concentreze spre menţinerea stabilităţii şi să nu alunece spre populism, adică spre promisiuni legate de creşteri de salarii.

301 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Fac apel la partide să fie menţinută stabilitatea şi să nu se alunece spre populism

Preşedintele Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a precizat că în actualul context economic mondial este nevoie, la nivelul politcienilor, de prudenţă.

"Aş face o atenţionare extrem de serioasă asupra acelora care mai zilele trecute anunţau măriri peste măriri de salarii, indexări, creşteri de pensii cu 50% din creşterea salariului mediu. Astfel de declaraţii, mai ales când vin din partea unor politicieni făcând parte din arcul guvernamental, fac rău României şi creează neîncredere în capacitatea României de a contiunua programele la care s-a angajat", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a spus că în prezent cuvintele de ordine sunt "prudenţă" şi "stabilitate".

"Fac o invitaţie politicoasă partidelor la reţinere şi prudenţă. (...) Menţinerea stabilităţii este cuvântul de ordine, şi nu alunecarea în populism", a spus preşedintele.

Şeful statului, premierul, guvernatorul BNR, ministrul Finanţelor Publice şi preşedintele Consiliului Fiscal au discutat, marţi, la Cotroceni, despre situaţia economică internaţională şi despre impactul acesteia asupra României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici