Băsescu: Fac apel la USL, să nu decredibilizeze România şi prin actualizarea listelor electorale

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a făcut un apel la responsabilitate către politicienii la vârf ai USL să nu decredibilizeze şi mai mult România în UE prin falsificarea listelor electorale cu ajutorul unui recensământ.

601 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Fac apel la USL, să nu decredibilizeze România şi prin actualizarea listelor electorale

Băsescu: Fac apel la USL, să nu decredibilizeze România şi prin actualizarea listelor electorale (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Pregătirea falsului, a falsificării listelor electorale prin recensământ în care fiind perioadă de vacanţă destui cetăţeni sunt plecaţi şi alte vreo trei milioane sunt în străinătate, mi se pare unul dintre cele mai mari blufuri. Această abordare, care a devenit publică ieri, cu recensământul este de natură să descalifice total România. Ştiu reacţiile politicienilor din UE şi dacă aceşti oameni nu se opresc, vor face ca România să fie pentru mulţi ani de aici înainte o pată albă pe harta UE (...) Suntem într-un moment decisiv în care ne mai putem trezi pentru a ne spăla ruşinea şi pentru a încerca să diminuăm impactul lovitura de stat neconfirmată de români. Este un apel la responsabilitate", a declarat Băsescu sâmbătă, într-o conferinţă de presă la sediul său de campanie

El i-a cerut ministrului de Interne Ioan Rus să aibă un "dram de luciditate".

"Nu se pot actualiza listele, aşa cum ne-a promis domnul Ponta şi cu domnul Rus. Ei nu fac decât să penibilizeze Guvernul României şi prin efect România însăşi. Nu nea vasile trebuie să vadă decesele, ci autorităţile locale care au înregistrate toate decesele, tot ce au de făcut este să constate dacă au fost radiaţi sau nu. Îmi permit să recomand domnului ministru Rus un dram de luciditate. Compromiterea României trebuie oprită, s-a mers prea departe, iar efectele economice sunt deja dramatice. Trebuie stopată această cavalcadă a nerespectării legii, Constituţiei şi valorilor europene. Este un apel pe care îl fac în zi de weekend, poate că politicienii USL la vârf sunt cu mintea mai odihnită. Au concentrat tot efortul pe încălcarea Constituţiei, pe lovitură de stat, au făcut ce nu a făcut nimeni în UE de la al doilea război mondial încoace, adică după ce au organizat un referendum, l-au contestat tot ei, încercând să ajusteze cifrele în aşa fel încât să le iasă socoteala", a argumentat preşedintele suspendat.

De asemenea, el a arătat că România va pierde din banii europeni şi nu va putea fi un partener credibil care să îşi impună punctul de vedere în negocierea din UE pentru bugetul exerciţiului financiar 2014-2020.

"Cine îi va fi partener lui Crin Antonescu şi Victor Ponta în condiţiile în care ei sunt dispreţuiţi pentru încălcarea democraţiei? Cine va fi aliatul lor? Vor fi în afară", a spus Băsescu.

De asemenea, el a mai arătat că nu ameninţă, ci doar atenţionează prin luările sale de poziţie asupra efectelor pentru imaginea României în străinătate.

"Eu nu ameninţ, sunt oameni care spun că eu ameninţ. Eu doar atenţionez şi o fac cu toată maturitatea şi înţelegerea unuia care de opt ani construieşte la credibilitatea României în interiorul UE", a mai spus preşedintele suspendat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici