Băsescu: Flacăra democraţiei a rămas aprinsă. Românii au respins lovitura de stat

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, duminică seară, după închiderea urnelor, că "flacăra democraţiei a rămas aprinsă", iar românii "au respins lovitura de stat".

4647 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Flacăra democraţiei a rămas aprinsă. Românii au respins lovitura de stat

Băsescu: Flacăra democraţiei a rămas aprinsă. Românii au respins lovitura de stat

"Flacăra democraţiei a rămas aprinsă! Românii au respins lovitura de stat a celor 256 de parlamentari conduşi de Victor Ponta şi Crin Antonescu. Vreau să le mulţumesc acelora care, trecând peste supărarea lor pe măsurile luate în timp de criză, au înţeles că astăzi nu a fost un referendum despre Traian Băsescu, ci a fost un referendum în favoarea Europei şi împotriva unei lovituri de stat", a spus Băsescu.

El a menţionat că, în acelaşi timp, doreşte să le mulţumească tuturor acelora care în această campanie şi-au dedicat energia pentru a explica ce s-a întâmplat în Parlamentul României în 3, 4, 5 şi 6 iunie, în "săptămâna neagră a democraţiei".

"Românii şi-au decis astăzi ei înşişi soarta nevalidând referendumul propus de cei 256 de parlamentari în numele puşcăriabililor", a spus Băsescu.

El a arătat că trebuie înţeles un "lucru fundamental", anume că 29 iulie a fost o zi a opţiunilor, în care românii prin opţiunea lor "au consolidat ideea că România nu mai poate reveni la o societate condusă după bunul plac, fără reguli şi la o societate în care un grup de politicieni decid soarta românilor".

"Ziua de astăzi a fost o zi a opţiunilor, în care românii puteau să spună «Da, vrem să mergem spre Est, îi urmăm pe Ponta, Antonescu şi Voiculescu» sau «Nu, noi vrem în Europa civilizată, vrem în NATO, vrem să revenim în familia ţărilor democratice». Românii, prin votul lor, care nu a fost pentru mine, vreau să ne înţelegem, a fost un vot pentru România şi ei au votat manifestându-se aşa cum le permite legea şi conştiinţa. Cei mai mulţi au rămas acasă. Prin modul în care s-au manifestat au consolidat ideea că România nu mai poate reveni la o societate condusă după bunul plac, fără reguli şi la o societate în care un grup de politicieni decid soarta românilor", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici