Băsescu:Geoană, " şef peste bostănărie", nu are responsabilităţi în privinţa dosarelor din Parlament

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că nu se dezice de responsabilităţile legate de menţinerea MCV, spre deosebire de liderul PSD Mircea Geoană care, fiind "şef peste bostănărie", nu are responsabilităţi pentru întârzierea dosarelor politicienilor din Parlament.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu:Geoană, " şef peste bostănărie", nu are responsabilităţi în privinţa dosarelor din Parlament

Băsescu:Geoană, " şef peste bostănărie", nu are responsabilităţi în privinţa dosarelor din Parlament (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Şeful statului a făcut aceste comentarii în timpul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o joi. El a fost întrebat dacă se consideră vinovat de neîndeplinirile menţionate în raportul pe tema justiţiei, aşa cum au spus şi Mircea Geoană şi Grin Antonescu.

"Să ştiţi că nu mă desolidarizez de faptul că încă se continuă Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru că în calitate de şef al statului, dacă priviţi în Constituţie, într-un fel sau altul pot fi prezent în toate cele trei puteri ale statului. Am dreptul să particip la şedinţele CSM, am dreptul să mă prezint în faţa Parlamentului. Deci, nu mă pot desolidariza. Ceea ce pot spune însă este că nici nu am posibilitatea să mă substitui Parlamentului. Bănuiesc că nu are nimeni niciun dubiu că, dacă ar fi fost în puterea mea să nu se întârzie începerea urmării penale pentru demnitari, aş fi făcut-o fără nicio reţinere, cum de altfel am făcut-o în toate cazurile în care acest lucru depindea de mine", a spus Băsescu.

"Nu mă desolidarizez. Înţeleg că domnul Geoană, lucrând la Dăbuleni şi fiind şef peste bostănărie, nu peste Senatul României, nu are nicio responsabilitate pentru întârzierea dosarelor în Parlament, mai ales că am înţeles că dânsul nici măcar nu este membru al PSD. Deci, sigur că domnul Geoană nu are responsabilităţi şi nici nu poate avea", a continuat preşedintele.

"Dar eu îmi asum, alături de celelalte instituţii, pentru că sunt şeful statului, în primul rând, singurul care are acces în interiorul celor trei puteri, chiar dacă nu le poate substitui niciodată", a mai spus Băsescu.

 

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici