Băsescu i-a asigurat pe oamenii care s-au plâns la Abrud că nu au slujbe că nu a mers acolo degeaba

Preşedintele Traian Băsescu a fost întâmpinat, sâmbătă seară, la Abrud, în judeţul Alba, de mai mulţi localnici care s-au plâns că nu au locuri de muncă şi au cerut pornirea activităţilor miniere, şeful statului asigurându-i că nu a mers acolo în vizită "degeaba".

65 afișări
Imaginea articolului Băsescu i-a asigurat pe oamenii care s-au plâns la Abrud că nu au slujbe că nu a mers acolo degeaba

Băsescu i-a asigurat pe oamenii care s-au plâns la Abrud că nu au slujbe că nu a mers acolo degeaba (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu mai avem un loc de muncă, nici aici, nici în Alba, daţi drumul la minerit", a spus un localnic.

Traian Băsescu a spus că nu vrea să vorbească despre acest lucru în faţa jurnaliştilor prezenţi, întrucât aceştia vor specula afirmaţiile, dar i-a asigurat pe oameni că "nu a venit degeaba".

În timpul vizitei la carieră, el a spus că acolo "s-au aşezat toţi cap în cap, nimeni un vrea să spună o soluţie, nu se poate cu «da» sau «nu», trebuie găsită o soluţie".

În timpul discuţiilor cu autorităţile, el a dat exemplul unui hotel din Mangalia, unde a fost conservat "in situ" un vestigiu arheologic.

"Aici, părerea mea e că toată lumea ţipă", a spus Traian Băsescu.

Şeful statului a vizitat şi cariera de cupru de la Roşia Poieni, de unde se vedea iazul de decantare de la Geamăna.

Acolo, i s-a spus că este o "bombă ecologică" şi că exploatarea de cupru de la Roşia Poieni nu mai este alimentată cu apă şi curent electric, iar dacă până luni nu se face alimentarea cu electricitate, apele din iazul Valea Şesei ar putea să se deverse şi să producă o poluare a Arieşului, şi mai departe, cu efecte transfrontaliere.

Băsescu le-a sugerat localnicilor să aplice pentru proiecte de mediu, dar autorităţile i-au spus că acest lucru nu este posibil.

La Abrud, a ajuns şi soţia lui Traian Băsescu, Maria, ei fiind aşteptaţi, în cursul serii de sâmbătă, la Câmpeni.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, sâmbătă după-amiază, în judeţul Alba, el întâlnindu-se la sediul Primăriei din Roşia Montană cu reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţ, printre care primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, prefectul judeţului Alba, Ştefan Bardan, şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

De acolo, el a plecat să viziteze cariera de la Cârnic, în timp ce soţia sa rămăsese la Roşia Montană.

Iniţial, autorităţile locale afirmau că şeful statului urma să ajungă în judeţ abia duminică dimineaţă, când era aşteptat la manifestările prilejuite de Târgul de Fete de pe Muntele Găina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici