Băsescu: I-am spus Elenei că dacă va candida pe lista PDL, acesta va fi numit "partidul succesuri"

Şeful statului a declarat că a convins-o pe fiica sa, Elena Băsescu, să nu candideze la locale şi legislative pentru că "nu poţi să cobori de pe podium în Parlament", iar înaintea euroalegerilor i-a spus că dacă va candida pe listele PDL, formaţiunea va fi numită, în campanie, "partidul succesuri".

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu: I-am spus Elenei că dacă va candida pe lista PDL, acesta va fi numit "partidul succesuri"

Băsescu: I-am spus Elenei că dacă va candida pe lista PDL, acesta va fi numit "partidul succesuri" (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Preşedintele a spus, marţi, la B1TV, că Elena Băsescu a fost mult timp plecată de acasă în timpul campaniei şi, astfel, nu s-a întâlnit des cu fiica sa.

"Am intervenit la un moment dat - şi sunt lucruri cunoscute cel puţin la nivelul conducerii PDL. Eu nu am lăsat-o, am convins-o să nu candideze la alegerile locale, când a vrut să candideze. Am convins-o să nu candideze la alegerile legislative, sigur, aducând argumente de genul «fata tatii, nu poţi să cobori de pe podium în Consiliul General al Municipiului Bucureşti sau în Parlamentul României». Sincer să fiu, probabil tot din lipsă de timp, dar am aflat la câteva zile după ce se întâmplase că este asistenta Monicăi Ridzi la Parlamentul European, pe urmă că este la alt parlamentar, iar acum, cu ocazia alegerilor legislative eu am aflat, seara, din presă, la Actualităţi, că organizaţia de tineret a desemnat-o să candideze pe lista PDL. Nu intru în analizele şi speculaţiile care s-au făcut", a spus Băsescu.

El a spus că nu s-a bucurat deloc, nici măcar ca tată.

"Eu ambelor fete le-am spus «Fetele tatii, vedeţi cum e în politică: se aruncă cu vorbe urâte, se minte, te murdăreşte oricine, vreţi aşa ceva?» Cea mare n-a vrut, n-a acceptat tipul ăsta de viaţă şi de carieră. Cea mică a vrut, a vrut cu o tărie care pe mine m-a surprins, m-a şocat, dacă vreţi. Şi pot să vă spun că toate speculaţiile cu independentul, am văzut astfel de speculaţii, că preşedintele a lansat un balon de încercare să vadă cât valorează numele Băsescu, sunt o copilărie. Mie mi-a fost foarte jenă de ce se putea întâmpla foştilor mei colegi şi exact în aceşti termeni am avut discuţia cu ea într-o seară, înainte de definitivarea listelor PDL. Am rugat-o: «Fata tatii, o să te trezeşti că din cauza ta, în toată campania, o să i se spună acestui partid partidul succesuri». Am sesizat că a durut-o foarte tare şi zic «Tu nu-ţi poţi asuma responsabilitatea să creezi o mare problemă acestui partid, care probabil din bun simţ nu-ţi spune nu. Sigur, ai cadrul legal întrunit, că te-a desemnat organizaţia de tineret şi eu ştiu foarte bine statulul PDL şi modul de aşezare pe liste». A fost o discuţie lungă, şi până la urmă a spus «Tată, uite, bine, nu candidez, eu voi candida independent», zic «Fata tatii, de cât pe listele PDL, e o soluţie în care nu o să ia conştiinţa încărcată că ai făcut rău partidului despre care susţii că ai crescut în el, de la 12 ani lipeai afişe pentru mine la Vaslui»", a spus preşedintele.

El a adăugat că "aici a fost toată diferenţa".

Elena Băsescu a câştigat un mandat de europarlamentar din partea României în urma scrutinului din 7 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici