Băsescu: Ideea că aş avea datorii la Bruxelles este "o dezinformare ticăloasă"

Preşedintele Băsescu a declarat, marţi, că ideea lansată în spaţiul public potrivit căreia ar avea datorii de plătit la Bruxelles este "o dezinformare ticăloasă", el susţinând că nu are "nicio datorie faţă de nimeni" şi că lideri occidentali care s-au exprimat în vară au apărat statul de drept.

342 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ideea că aş avea datorii la Bruxelles este "o dezinformare ticăloasă"

Băsescu: Ideea că aş avea datorii la Bruxelles este "o dezinformare ticăloasă" (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Nu am nicio datorie la nimeni. Toţi din Europa, de peste Ocean, au susţinut statul de drept, nu pe Traian Băsescu. Atacurile la statul de drept (...), toate acestea au dat semnale puternice că Guvernul nu ar fi pregătit să respecte statul de drept şi Constituţia ţării, şi aceasta este explicaţia pentru care liderii europeni şi de peste Ocean au reacţionat. Nu pentru Traian Băsescu", a susţinut Traian Băsescu.

El a precizat că a mai fost o suspendare în 2007 şi nu a fost nicio reacţie, pentru că atunci s-au respectat procedurile, s-a urmat legea, nu s-au modificat legile prin OUG adresate instituţiilor care sunt parte a sistemului constituţional al României.

"Deci, uşor cu afirmaţia că a fost apărat Băsescu şi are plăţi de făcut. Eu am o singură misiune: să apăr interesele României în context european şi nicidecum cu un naţionalism fără susţinere şi care ne elimină uşor-uşor din rândurile ţările parte a Europei unite, convergente", a adăugat preşedintele.

Premierul Victor Ponta a susţinut, luni, că preşedintele Traian Băsescu are "datorii de plătit" la Bruxelles.

"Nu se poate să meargă Traian Băsescu la Bruxelles să zică - nu mă interesează că România nu mai primeşte bani pentru politica agricolă comună şi pentru coeziune, mă interesează să nu-i supăr eu pe cei care m-au ajutat în vară să rămân preşedinte împotriva a 7,4 milioane de români. De ce nu m-a lăsat Traian Băsescu să merg la Bruxelles? El are de plătit datorii acolo. Ori, noi îi cerem să se gândească la România, nu la scaunul lui şi la datoriile lui personale", a spus Ponta.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici