Băsescu îi atacă din nou pe Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vântu

Preşedintele Traian Băsescu i-a atacat din nou, joi seară, la B1 TV, pe Dan Voiculescu şi pe Sorin Ovidiu Vântu, susţinând că forţa preşedintelui fondator al PC este trustul Intact şi criticând faptul că o campanie a trustului Realitatea vorbeşte tocmai despre respect.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu îi atacă din nou pe Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vântu

Băsescu îi atacă din nou pe Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vântu (Imagine: Mediafax Foto/Bogdan Stamatin)

"Forţa lui Dan Voiculescu se numeşte trusul Intact. Ce plăcere ar putea avea domnul Iliescu ca la trustul Intact să se facă seriale despre revoluţie sau despre 13-15 iunie? Nu? Nu te duci când te-a chemat Voiculescu - veniţi să facem Guvernul? Cât eşti de Iliescu, te dă acolo că mai sunt televiziuni care au curajul s-o facă...Dacă te numeşti Geoană, cum să nu te duci când te-a chemat Voiculescu, că altfel îţi spune că îţi iei instrucţiunile de la Vântu, te duci în Deltă, execuţi ca un bun subordat. Cam aici suntem din punctul acesta de vedere", a spus Băsescu.

El a spus că şi frica partidelor de a nu îşi pierde putearea de a acorda privilegii este un element care îl face puternic pe Dan Voiculescu.

"Deci acesta este un element: forţa trustului Intact, care a contat întotdeauna pentru oamenii politici, iar cei pentru care n-a contat şi-au asumat să fie tocaţi de dimineaţă până seara şi de seara până dimineaţa. Deci acesta este un element care îl face pe Voiculescu extrem de puternic şi un al doilea element este frica. Frica de a-şi pierde privilegiile, frica de a-l mai avea pe Băsescu încă un mandat, pentru că Băsescu se va chinui cât va fi de greu să ducă lucrurile înainte", a mai spus Băsescu.

El s-a referit şi la Sorin Ovidiu Vântu, plecând, în afirmaţiile sale, de la o campanie a trustului Realitatea.

"Cum i-o fi lui Sorin Ovidiu Vântu să se ducă la păgubiţii FNI să le spună că el vrea respect?", a spus Băsescu.

El a adăugat că acei oameni îi pot răspunde lui Vântu: "De unde vrei, măi Vântule, respect?"

Procesul intentat de Sorin Ovidiu Vântu preşedintelui Traian Băsescu, în care îi cere daune de un milion de euro pentru acuzaţiile pe care şeful statului i le-a adus în emisiunea "Naşul" din 16 iunie, începe vineri, la Tribunalul Bucureşti.

Acţiunea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost înregistrată în iunie, pe rolul Secţiei a IV- a civilă a Tribunalului Bucureşti.

Sorin Ovidiu Vântu l-a dat în judecată pe Traian Băsescu pentru acuzaţiile pe care acesta i le-a adus în emisiunea "Naşul", informa pe blogul său jurnalistul Victor Ciutacu, redactor-şef al Jurnalului Naţional, care afirma că suma solicitată de Vântu este un milion de euro.

"Da, confirm introducerea acţiunii în instanţă şi suma solicitată, dar nu vreau să fac niciun comentariu. Am plătit taxa de timbru şi, în avans, o parte a onorariilor avocaţilor", declara Sorin Ovidiu Vântu pentru Victor Ciutacu.

Preşedintele Traian Băsescu a spus, în 16 iunie, la emisiunea "Naşul" de la postul B1 TV, că Sorin Ovidiu Vântu a dat "un tun" pe ultima sută de metri a guvernării Tăriceanu, cu o rambursare ilegală de TVA, în valoare de aproximativ 60 de milioane de euro, pe care i-a dus în Cipru şi pe care i-a "băgat" în trustul de presă pe care îl deţine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici