Băsescu: Îi îndemn pe români să participe la votul pentru PE

Preşedintele Băsescu i-a îndemnat pe români, în discursul susţinut la întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Paris, să participe la alegerile pentru PE din 7 iunie, chiar dacă votează sau nu, deoarece prezenţa la vot reprezintă ataşamentul popoarelor faţă de valorile europene.

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Îi îndemn pe români să participe la votul pentru PE

Băsescu: Îi îndem pe români să participe la votul pentru PE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne pregătim pentru euroalegeri, dar lansarea timpurie a candidaţilor la prezidenţiale face ca mesajele specifice alegerilor europene să nu pătrundă încă foarte bine către populaţie. Oamenii politici pot fi responsabili de foarte multe lucruri, dar românii trebuie să ştie că sunt momente când naţiunea în ansamblul ei este apreciată", a spus şeful statului.

"Românii au ocazia acum să demonstreze prin prezenţa la vot ataşamentul faţă de valorile europene, indiferent ce cred despre clasa politică", a precizat Băsescu, la întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Franţa.

El a mai spus că o prezenţă bună la vot a românilor ar demonstra că sunt europeni, chiar dacă introduc în urnă voturi anulate.

"Îndemnul meu către români, atât către cei de acasă, cât şi cei din afara frontierelor, este să participe la vot, pentru că ceea ce rămâne de pe urma votului este analiza pe care o fac toţi. Ataşamentul faţă de Uniunea Europeană al popoarelor se măsoară în mod direct la vot", a conchis Băsescu.

Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Paris, Gabriel Pecheanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici