Băsescu: În trecut politicienii au exceptat de la impozitare categorii pe care le doreau la vot

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, într-o intervenţie pe tema reformării statului că, în trecut, politicienii au exceptat de la impozitare categoriile pe care doreau să le aducă la vot, şeful statului menţionând că era vorba despre demagogie.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: În trecut politicienii au exceptat de la impozitare categorii pe care le doreau la vot

Băsescu: În trecut politicienii au exceptat de la impozitare categorii pe care le doreau la vot (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Reforma fiscală este, de asemenea, parte a reformei statului - reducerea evaziunii fiscale, lărgirea bazei de impozitare. Cu cât mai multe excepţii de la impozitare, cu atât mai mult sentimentul că unii nu datorează nimic statului, cu atât mai profundă politizarea deciziilor legate de sectorul fiscal", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că exceptările de la impozitare au fost făcute în scopuri electorale.

"Categorii pe care vrem să le aducem la vot, nu le supunem impozitării, le evităm din demagogie. În ţările civilizate, orice venit, cât de mic, se impozitează proporţional cu venitul acela mic, dar nu mai putem continua pe ideea scutirilor din interes electoral", a mai spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici