Băsescu, întâmpinat în centrul Chişinăului de câteva sute de persoane care scandau "Unire"

Câteva sute de persoane care scandau "Unire" şi "Noi suntem români" l-au întâmpinat, miercuri, în centrul Chişinăului, pe preşedintele Traian Băsescu.

28 afișări
Imaginea articolului Băsescu, întâmpinat în centrul Chişinăului de câteva sute de persoane care scandau "Unire"

Tineri din Republica Moldova participăpe la manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României, în Chişinău, 1 decembrie 2009 (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

După convorbirile oficiale cu preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, şeful statului român a depus o coroană de flori la monumentul "Ştefan cel Mare şi Sfânt" din centrul Chişinăului.

Aici, Traian Băsescu a fost întâmpinat de peste cinci sute de persoane, care scandau "Unire" şi "Noi suntem români" şi care cântau "Hora Unirii" şi "Treceţi batalioane române Carpaţii". Aceştia fluturau eşarfe tricolore.

După depunerea coroanei de flori, Traian Băsescu şi Mihai Ghimpu s-au îndreptat spre mulţime, salutându-i pe cei prezenţi. Înainte de a se urca în maşină, şeful statului român a fost rugat să dea un autograf pe un tablou care îl înfăţişa.

(Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX în Republica Moldova, Gabriel Pecheanu, gabriel.pecheanu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici