Băsescu invită primarii şi preşedinţii de CJ din Harghita şi Covasna la o discuţie informală

Preşedintele Traian Băsescu a invitat, pentru sâmbătă, la reşedinţa de protocol din staţiunea Covasna, primarii şi preşedinţii de consilii din judeţele Covasna şi Harghita pentru o discuţie informală, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

94 afișări
Imaginea articolului Băsescu invită primarii şi preşedinţii de CJ din Harghita şi Covasna la o discuţie informală

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns în staţiunea Covasna (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit surselor, invitaţia a fost adresată pentru sâmbătă, la ora 13.00.

Băsescu a ajuns, vineri, în jurul orei 16.15, în staţiunea Covasna, unde va fi cazat la vila de protocol din localitate. Preşedintele a declarat, vineri dimineaţă, că în cursul serii se va deplasa la Sfântu Gheorghe ca să mănânce gulaş.

Joi seară, Traian Băsescu s-a aflat în staţiunea Predeal, într-o vizită privată.

În Predeal, preşedintele s-a plimbat cu snow-mobilul şi a spus că a făcut această oprire "pentru a respira aer curat", înainte de a ajunge la Covasna.

Băsescu a declarat că, deşi a venit cu maşina, a înlocuit-o cu un snow-mobil, făcând mai multe ture între Predeal şi Azuga.

Şeful statului a atenţionat, miercuri, Guvernul că, în judeţele Harghita şi Covasna, în primăriile deţinute de etnici maghiari se produc adesea epurări ale etnicilor români.

"Aş dori ca electoratul maghiar să nu aibă impresia că, nefiind UDMR la guvernare, această minoritate a fost abandonată. Poate este timpul ca Guvernul să facă demonstraţia că poate fi un bun apărător al intereselor minoritarilor maghiari, chiar dacă UDMR nu este la guvernare", a spus Băsescu.

Citeşte şi:

Băsescu: În primăriile deţinute de etnici maghiari se fac epurări ale etnicilor români

Băsescu: În România nu va exista niciodată autonomie teritorială

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici