Băsescu: La ora 12.00 mi-a dat telefon Ponta să-i dau mandat pentru Consiliul European

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că la ora 12.00 premierul Victor Ponta i-a dat telefon pentru a-i cere să îi dea mandat pentru Consiliul European.

1734 afișări
Imaginea articolului Băsescu: La ora 12.00 mi-a dat telefon Ponta să-i dau mandat pentru Consiliul European

Băsescu: La ora 12.00 mi-a dat telefon Ponta să-i dau mandat pentru Consiliul European (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Traian Băsescu a spus că a primit un telefon de la Victor Ponta pentru a-i aproba un mandat pentru Consiliul European.

"Mandatul pentru Consiliul de astăzi (n.r. - joi) este extrem de complicat şi vă garantez că, privind la delegaţia cu care a mers şi ştiind subtilităţile Consiliului European, sunt convins că nu au înţeles mandatul pentru CE de azi. E bine că azi discuţiile sunt doar incipiente", a spus şeful statului.

Premierul Victor Ponta a plecat joi dimineaţă spre Bruxelles, însoţit de ministrul de Externe şi de cel al Afacerilor Europene.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, prim-ministrului.

După decizia de miercuri a Curţii Constituţionale, premierul Victor Ponta a declarat că va merge, "evident", la Bruxelles, la Consiliul European.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că a discutat, miercuri seară şi joi dimineaţă cu preşedintele Traian Băsescu despre participarea la CE şi că "rămăsese" să aibă o întâlnire cu şeful statului chiar la Bruxelles, adăugând că va încerca pe cale instituţională să rezolve conflictul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici