Băsescu: La Revoluţia de la Timişoara, Dincă a fugit tot prin spate, ca Geoană în 2009

Traian Băsescu a declarat, vineri, în timpul unui miting organizat în Piaţa Revoluţiei din Capitală, că Mircea Geoană, la 1 decembrie, a ieşit pe uşa din spate a Operei din Timişoara, aşa cum a ieşit şi Ion Dincă la Revoluţia din Decembrie 1989.

50 afișări
Imaginea articolului Băsescu: La Revoluţia de la Timişoara, Dincă a fugit tot prin spate, ca Geoană în 2009

Băsescu: La Revoluţia de la Timişoara, Dincă a fugit tot prin spate, ca Geoană în 2009 (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Politicienii consensului s-au dus la Timişoara, s-au supărat timişorenii pe ei şi au fost atât de consensuali cu poporul, încât au ieşit pe uşa din spate a Operei de la Timişoara. La Revoluţia de la Timişoara, Dincă a fugit tot prin spate, aşa cum a ieşit Geoană în anul 2009. Aşa a ieşit şi Dincă atunci când timişorenii s-au supărat", a spus Traian Băsescu.

El a apreciat că Mircea Geoană este la modul de a gândi şi a acţiona la care era Dincă în 1989.

"Dacă era bărbat, dacă era politician, se ducea în faţa celor care îl fluierau şi le cerea iertare", a spus el.

Băsescu l-a caracterizat pe Micea Geoană ca fiind un "politician zglobiu, care încearcă să-i păcălească pe români că el ar fi omul consensului".

"În următorul mandat, voi rămâne un preşedinte implicat. Este mult mai bine ca ţara să aibă un preşedinte jucător, decât un preşedinte jucărie în mâna hoţilor. (...) Cei care v-au garantat liniştea, liniştea nu o obţin gratis, liniştea pe care o promite Geoană este o linişte deja aranjată prin aranjamente faţă de susţinătorii săi - Sorin Ovidiu Vântu, Dinu Patriciu, Voiculescu, Vanghelie, Hrebenciuc. Liniştea e cea pe care şi-o doresc hoţii. N-o să le-o dăm", a afirmat Băsescu.

El a mai spus că un nou mandat de preşedinte nu îi va schimba convingerea că "singurul aliat solid, singurul aliat onest al preşedintelui este poporul român".

De asemenea, actualul şef al statului le-a vorbit susţinătorilor săi despre necesitatea reformării statului, despre îmbunătăţirea vieţii din mediul rural, criza economică şi despre succesul referendumului.

"Vă rog, pe 6 decembrie, să mergeţi la urne şi să decideţi voi viitorul României", a spus, în încheiere, candidatul susţinut de PDL la prezidenţiale.

La mitingul de vineri, din Piaţa Revoluţiei, au participat, potrivit organizatorilor, peste 10.000 de susţinători. Susţinătorii actualului preşedinte erau îmbrăcaţi în geci portocalii. De asemenea, la miting a fost prezent şi un grup de ţărănişti care fluturau steaguri galbene cu inscripţia PNŢCD. Amfitrionul evenimentului a fost Traian Răzvan Ungureanu, care li s-a adresat celor prezenţi cu lozinci de genul "Cu Geoană şi PSD te întorci în RSR".

Marţi, 1 decembrie, după ce Mircea Geoană, Crin Antonescu, Klaus Iohannis şi Gheorghe Ciuhandu au semnat "Parteneriatul pentru Timişoara", prin care primarul Timişoarei îl susţine pe candidatul PSD la Preşedinţie, câteva sute de manifestanţi anti-PSD au organizat un protest la Timişoara, călcând în picioare un banner cu chipurile unor lideri ai PSD. Manifestaţii similare au avut loc şi la Braşov, Iaşi, Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgovişte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici