Băsescu le-a dat temă de reflecţie ambasadorilor străini: Cu ce trebuie înlocuite dictaturile arabe?

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut ambasadorilor străini acreditaţi la Bucureşti să reflecteze asupra celei mai bune forme de guvernare din statele din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu după "Primăvara Arabă", având în vedere ameninţarea terorismului din apropierea frontierelor UE.

173 afișări
Imaginea articolului Băsescu le-a dat temă de reflecţie ambasadorilor străini: Cu ce trebuie înlocuite dictaturile arabe?

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Cu ce înlocuim dictaturile din nordul Africii, din Orientul Mijlociu? Toţi susţinem nevoia ca statele acestea să trăiască libere şi în democraţie. Dar apare o întrebare, ştim întotdeauna cu ce înlocuim aceste dictaturi? Pentru că avem deja nişte semne proaste că am înlocuit ceva rău cu ceva foarte rău. Al Qaida este la frontierele noastre", le-a spus preşedintele diplomaţilor străini acreditaţi la Bucureşti.

El a arătat că nu aşteaptă de la aceştia un răspuns imediat, ci e o temă de reflecţie pentru mai târziu.

"Eu reflectez de câteva luni, deşi am fost un entuziast al mişcărilor de eliberare de sub dictatură, dar nu prea am avut mare succes în a pune ceva în loc", a afirmat preşedintele.

El a subliniat că democraţia trebuie sprijinită întotdeauna.

"Problema e dacă controlăm procesul până la instaurarea democraţiei în acele ţări sau sprijinim procesul până la dărâmarea dictatorului, după care nu mai avem control pe ce urmează?", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici