Băsescu Marelui Rabin Menachem Hacohen: Ca marinari avem o înţelegere mult mai corectă a realităţilor

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Marele Rabin Menachem Hacohen, într-o vizită de rămas bun, şeful statului spunându-i acestuia că "marinarii au o înţelegere mult mai corectă a realităţilor".

1660 afișări
Imaginea articolului Băsescu Marelui Rabin Menachem Hacohen: Ca marinari avem o înţelegere mult mai corectă a realităţilor

Băsescu Marelui Rabin Menachem Hacohen: Ca marinari avem o înţelegere mult mai corectă a realităţilor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Este o plăcere să ne întâlnim, dar sunt foarte fericit că vă încheiaţi mandatul. Un rabin este tot timpul la comandă", a spus Traian Băsescu, râzând la ultima remarcă.

La rândul său, Marele Rabin Menachem Hacohen a afirmat că a fost şi el pe mare, în calitate de capelan, dar că "este mult mai greu să fii pe marea politicii".

"Avem o înţelegere mult mai corectă a realităţilor ca marinari", a mai spus Traian Băsescu în debutul întâlnirii, după care jurnaliştii au fost invitaţi să părăsească sala, întâlnirea desfăşurându-se cu uşile închise.

Menachem Hacohen a îndeplinit funcţia de Mare Rabin al comunităţilor evreieşti din România din anul 1997. În 10 martie 2004, Menachem Hacohen a fost distins de către Ion Iliescu, la acea vreme preşedinte, cu decoraţia "Meritul Cultural" cu gradul de Mare Ofiţer.

În 30 septembrie 2007, a avut loc ritualul de învestire ca rabin al comunităţilor evreieşti din România a lui Shlomo Sorin Rosen, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Templul Coral. Acest ritual a constat, conform regulilor cultului mozaic, în ceremonia dăruirii talitului - o pelerină cu care a fost îmbrăcat de către mentorul său, Marele Rabin Menachem Hacohen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici