Băsescu: MCV a devenit un instrument de joc politic mai mult decât de corectă apreciere a României

MCV a devenit un instrument de joc politic mai mult decât de corectă apreciere a României, a declarat, vineri, la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu, adăugând: "Nu putem accepta la nesfârşit ca unele state să utilizeze MCV ca instrument politic, să blocheze integrarea României în UE".

183 afișări
Imaginea articolului Băsescu: MCV a devenit un instrument de joc politic mai mult decât de corectă apreciere a României

Băsescu: MCV a devenit un instrument de joc politic mai mult decât de corectă apreciere a României (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Şeful statului a mai spus că "vor fi discuţiile din luna mai", când o să încerce să argumenteze şi să explice foarte clar ceea ce a mai explicat, dar de data aceasta "mult mai aspru", şi anume faptul că România are deja "un sentiment profund de frustrare".

"MCV a devenit un instrument de joc politic mai mult decât de corectă apreciere a României, dacă privim la rapoartele pe Schengen, şi România face parte din ţările analizate, pe Schengen. România stă foarte bine, este deja în Schengen în mod practic, ori utilizarea MCV şi aprecierile cu privire la politicieni, împotriva unei ţări membre, este deja un lucru care devine dificil de acceptat", a explicat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a ţinut să menţioneze că, până la urmă, obiectivul României este să ne integrăm în Uniunea Euopeană. "De aceea, ne-am bucurat de liberalizarea circulaţiei forţei de muncă la 1 ianuarie, de accea vrem să fim în Schengen, să continuăm procesul de integrare şi de aceea ne pregătim să intrăm în Euro, tot pentru a accelera şi a fi mai profund integraţi", a spus Băsescu.

Preşedintele Băsescu a mai adăugat că "nu putem accepta la nesfârşit ca unele state să utilizeze MCV ca instrument politic, să blocheze procesul de integrare a României în UE, în condiţiile în care instituţiile funcţionează".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici