Băsescu: Mesajul către aliaţi - instituţiile şi-au făcut datoria şi o vor face până la capăt

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, marţi, ambasadorilor români că mesajul către aliaţii României trebuie să fie că instituţiile statului de drept au funcţionat corect, şi-au făcut datoria "şi o vor face până la capăt".

318 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Mesajul către aliaţi - instituţiile şi-au făcut datoria şi o vor face până la capăt

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"România a devenit o ţară importantă aici, la frontiera de Est, şi a NATO şi a UE. În România s-a investit încredere enormă nu doar din punct de vedere politic, ci şi din punctul de vedere al încrederii aliaţilor noştri", a spus Traian Băsescu.

El a adăugat că reacţia aliaţilor a fost generată de "surpriza" pe care a generat-o România, pentru că se credea că este o ţară predictibilă, iar pe de altă parte a fost generată de "dezamăgire".

"Mesajul trebuie să fie următorul: dragi aliaţi, ne-aţi susţinut, dar mesajul trebuie să fie că instituţiile statului de drept şi-au făcut datoria şi o vor face până la capăt. Vă rog să daţi acest mesaj, că instituţiile statului de drept au funcţionat corect", le-a spus Traian Băsescu ambasadorilor români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici