Băsescu: Nava Biruinţa se află în Golful Mexic, când termin mandatul probabil o să fac o vizită

Preşedintele Traian Băsescu a povestit, luni seară, cum a preluat comanda navei Biruinţa şi a afirmat că aceasta se află în acest moment în Golful Mexic, transformată în rafinărie plutitoare, şi că după terminarea mandatului va merge să facă o vizită.

697 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nava Biruinţa se află în Golful Mexic, când termin mandatul probabil o să fac o vizită

Băsescu: Nava Biruinţa se află în Golful Mexic, când termin mandatul probabil o să fac o vizită (Imagine: Adrian Boioglu/Mediafax Foto)

"Cel mai drag grup de oameni care a fost vreodat ă în jurul meu este echipajul de pe Biruinţa. Am acasă lista cu echipajul", a spus Băsescu despre cei care i-au fost alături de-a lungul timpului.

El a povestit , la Realitatea TVcum a decis să ia comanda acestei nave, Biruinţa, aflată la acel moment în Şantierul naval Constanţa: "Am pus o singură condiţie: să îmi aleg singur echipajul".

Preşedintele a afirmat că puţini se încumetau să preia comanda unei nave de peste 300 de metri, în condiţiile în care primele două nave de acest tip se scufundaseră.

El a mai spus că tot echipajul său l-a urmat pe această navă nouă, din 42 de oameni de la bord, doar unul dintre ospătari refuzând să vină, iar cei care l-au urmat au stat alături de el toţi cei patru ani cât a fost comandatul navei.

"Acea navă şi acum pluteşte. Sigur, nu este în exploatare. Este transformată în rafinărie plutitoare, în Golful mexic. Probabil că după ce îmi termin mandatul, o să mă duc să fac o vizită", a spus Băsescu.

Despre cei care l-au părăsit, de-a lungul timpului, Băsescu a spus: "Să ştiţi că în politică sunt foarte puţine caractere de talia celor din echipajul unui petrolier de 306 metri lungime. Dacă oamenii aceia ar veni în politică, s-ar uita la modul de viaţă, la minciunile politicienilor, ca la nişte babuini, şi ar spune: «Măi fraţilor, ce junglă e aici, la uscat»".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici