Băsescu: Nimeni nu vrea Grecia în afara euro, nu numai din motive de riscuri, ci şi de solidaritate

Presedintele Traian Băsescu a declarat, după reuniunea informală a Consiliului European de la Bruxelles, că "nimeni nu vrea Grecia în afara zonei euro sau a UE, nu doar din motive de riscuri, ci şi de solidaritate".

326 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nimeni nu vrea Grecia în afara euro, nu numai din motive de riscuri, ci şi de solidaritate

Băsescu: Nimeni nu vrea Grecia în afara euro, nu numai din motive de riscuri, ci şi de solidaritate (Imagine: Shutterstock)

"Toţi şefii de stat sau de guvern şi-au manifestat solidaritatea cu Grecia. Nimeni nu vrea Grecia în afara zonei euro sau în afara UE, nu numai din motive de riscuri, dar şi din motive de solidaritate", a precizat şeful statului.

Răspunzând unei întrebări legate de scenariile pesimiste în cazul Greciei, preşedintele Băsescu a menţionat că România este pragătită să diminueze la maximum daunele.

"România vrea să fie bine, dar vă asigur că, dacă ar fi rău, suntem pregătiţi să diminuăm la maximum daunele. Dar nu înseamnă că nu vom avea daune. România este pregătită şi legislativ şi din punct de vedere al resurselor să diminueze daunele la maximum, dar nu înseamnă că nu vom avea daune şi cheltuieli în care ar trebui să intervină statul român", a spus Traian Băsescu.

Presedintele Băsescu a mai fost întrebat în conferinţa de presă dacă România îşi menţine obiectivul de a adera la euro în 2 015.

"Este adevărat că zona euro are unele probleme în prezent, dar noi avem încredere foarte mare atât în construcţia UE, cât şi în euro ca monedă a Uniunii Europene. (...) Ne menţinem obiectivul 2015, când vom atinge 2015 vom şti dacă va fi 2015 sau va trebui să amânăm cu un an, dar cu siguranţă vom adera la zona euro", a subliniat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici