Grecia dezminte că ar fi cerut pregătirea unui plan de ieşire din zona euro

Ministerul elen al Finanţelor a negat "categoric" zvonurile care circulă în cadrul Eurogrup conform cărora ar fi cerut pregătirea unui plan de ieţşire a Greciei din uniunea monetară.

326 afișări
Imaginea articolului Grecia dezminte că ar fi cerut pregătirea unui plan de ieşire din zona euro

Grecia dezminte că ar fi cerut pregătirea unui plan de ieşire din zona euro (Imagine: Shutterstock)

"Ministerul grec al Finanţelor dezmninte categoric articolele conform cărora, în cursul unei teleconferinţe organizate miercuri, ar fi cerut pregătirea unor planuri pentru eventuala ieşire a Greciei din zona euro", precizează comunicatul.

Liderii europeni vorbesc tot mai deschis despre o posibilă ieşire a Greciei din zona euro, după ce alegerile din 6 mai nu au asigurat suficientă susţinere parlamentară niciunei forţe politice pentru formarea de guvern. Noile alegeri, programate pentru 17 iunie, ar putea consemna ascensiunea pe prima poziţie în rândul partidelor politice a Syriza (Coaliţia Stângii Radicale), formaţiune care se opune măsurilor de austeritate incluse în acordul de ajutor financiar extern.

Ieşirea Greciei din zona euro "ar fi în cărţi" aproape imediat ce se formează un nou guvern care ar refuza să respecte termenii acordului de finanţare, a afirmat Marco Annunziata, fost director în cadrul FMI şi economist şef la General Electric.

"Timpul este foarte important. Evenimentele s-ar putea desfăşura mai repede decât ne aşteptăm. Riscul este că declaraţiile antireformă ale unui nou guvern pot declanşa un val masiv de retrageri", a spus Annunziata.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici