Băsescu: Noul acord cu FMI, UE şi BM va preveni populismele partidelor din perioada electorală

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că prin noul acord cu FMI, UE şi BM vor fi prevenite populismele partidelor, şeful statului afirmând că orice partid care îşi va propune să păcălească electoratul se va pune într-o situaţie penibilă.

46 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Noul acord cu FMI, UE şi BM va preveni populismele partidelor din perioada electorală

Băsescu: Noul acord cu FMI, UE şi BM va preveni populismele partidelor din perioada electorală (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"România are un risc politic dacă privim la alegeri şi la experienţele 2007 - 2008, de aceea eu am insistat foarte mult pe un acord care să acopere doi ani de zile ceea ce va pune orice partid care şi-a propus să păcălească electoratul cu populisme îl pune într-o situaţie penibilă, pentru că acest acord acoperă perioada aprilie 2011 - aprilie 2013, deci trece de alegeri şi oricine minte poate fi contrazis cu Monitorul Oficial, pentru că acordul va fi în Monitorul Oficial, iar cei care vor să facă promisiuni ca în 2007 şi în 2008 trebuie să se gândească că vor fi etichetaţi imediat ca fiind mincinoşi sau îşi vor asuma riscul să anunţe că România iese din acordul cu Fondul, Uniunea şi Banca Mondială", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că are experienţa populismelor partidelor din anul 2008.

"Deci, cred că şi acest risc trebuia prevenit, eu fiind un preşedinte care, din păcate am mai văzut cu ochii mei un exces de populism în 2008 şi ştiu care au fost efectele acelor populisme în 2009 şi 2010.", a mai spus şeful statului.

Traian Băsescu nu a precizat la care partide se referă.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, duminică seară, că noul acord cu FMI, BM şi CE va fi de cinci miliarde de euro, 3,6 miliarde urmând să provină de la Fond, iar 1,4 miliarde, de la Comisia Europeană.

Băsescu a anunţat, duminică seară, că noul acord cu FMI va fi pe doi ani şi nu va implica finanţare, fiind de tip preventiv, de precauţie, şeful statului menţionând că Fondul şi UE vor ţine la dispoziţia României banii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici