Băsescu: Nu am citit nota Guvernului pe Jobbik. Vizez un spectru mai larg de activităţi extremiste

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu a citit încă nota Guvernului pe subiectul Jobbik, adăugând că el vizează un spectru mai larg de activităţi extremiste pe teritoriul României, menţionând şi Garda Maghiară.

899 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu am citit nota Guvernului pe Jobbik. Vizez un spectru mai larg de activităţi extremiste

Băsescu: Nu am citit nota Guvernului pe Jobbik. Vizez un spectru mai larg de activităţi extremiste (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Legat de acelaşi subiect, preşedintele a spus că nu ia în calcul o şedinţă a CSAT extraordinară, menţionând că reuniunea va fi una la termen.

"În toată perioada asta a tensiunilor din Ucraina deliberat am preferat consultările cu structurile de securitate decât convocarea CSAT pentru a nu da impresia că România s-ar afla într-o situaţie de pericol în care nu este. Riscurile sunt pentru viitor, pentru perioada următoare", a explicat preşedintele Băsescu.

Traian Băsescu a spus că a primit o corespondenţă, o va studia şi va da un răsuns public la această temă, mai ales că este provocată de el.

"Înţeleg din întrebare că totul se referă la o singură persoană, ori eu vizez un spectru mai larg de activităţi extremiste pe teritoriul României, a unor partide, de aiurea, din alte ţări, fie că ne referim la Jobbik, fie că ne referim la Garda Maghiară. Sunt destule lucruri asupra cărora trebuie să reflectez. (..) Nu am apucat să citesc, dar în noaptea asta nu plec până nu citesc tot, ca de obicei", a mai spus Traian Băsescu.

Ministerul de Interne îl poate declara miercuri pe liderul Jobbik drept persoană indezirabilă pe teritoriul României dacă preşedintele Traian Băsescu, ca şef al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, avizează procedura, a declarat premierul Victor Ponta.

Ulterior acestei declaraţii, Guvernul a transmis adresa, datată 12 martie, prin care premierul Victor Ponta i-a trimis preşedintelui Traian Băsescu nota de informare redactată de vicepremierul Gabriel Oprea, ministru de Interne, privind activităţile pe teritoriul României ale preşedintelui partidului Jobbik din Ungaria, Vona Gabor, "cu impact în planul securităţii naţionale şi siguranţei publice", şi îl roagă, în acest sens, să avizeze, în calitate de preşedinte al CSAT, concluziile şi măsurile propuse în nota de informare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici