Băsescu: Nu am primit finanţare de la RMGC. Ponta e imatur şi îşi va trimite partidul în opoziţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că liderul PSD Victor Ponta este imatur şi că îşi va impinge partidul 20 de ani în opoziţie, respingând acuzaţiile acestuia potrivit cărora prin poziţia favorabilă proiectului Roşia Montană îşi protejează de fapt sponsorii de campanie.

621 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu am primit finanţare de la RMGC. Ponta e imatur şi îşi va trimite partidul în opoziţie

Liderul PSD Victor Ponta (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Ponta este atât de imatur încât mi-e şi jenă să-i mai răspund. Deja o să încep să întreb «Cine e Ponta ăsta?»", a declarat şeful statului la TVR, răspunzând unei întrebări pe tema afirmaţiilor lui Ponta conform cărora "Traian Băsescu îşi protejează sponsorii din campanie, împotriva intereselor României"

În opinia lui Traian Băsescu, până va atinge maturitatea necesară unui om politic, "Ponta îşi va împinge partidul 20 de ani în opoziţie".

El a negat că ar fi primit finanţare de la Gold Corporation, compania care ar urma să deruleze proiectul minier de la Roşia Montană, însă i-a sugerat lui Victor Ponta să verifice dacă Mircea Geoană, candidatul social-democrat la Preşedinţie, nu a beneficiat de o astfel de sponsorizare.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţinut, vineri, într-o conferinţă de presă, că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu favorabile derulării proiectului Roşia Montană sunt o încercare de a-şi proteja sponsorii din campania electorală.

Ponta a evitat să se pronunţe pe fond asupra oportunităţii proiectului Roşia Montană, afirmând că mai întâi Gold Corporation ar trebui să facă publice sponsorizările acordate unor persoane politice şi unor publicaţii.

"Ca şi în 2004, Traian Băsescu îşi protejează sponsorii din campanie, împotriva intereselor României. Cred că mai întâi trebuie să discutăm despre transparenţa fondurilor Gold Corporation pentru a sponsoriza persoane politice şi mass-media. Gold Corporation ar trebui să facă publice toate persoanele politice, fie că sunt de la PSD, PNL sau PDL, pe care le-a sponsorizat, pentru că la Băsescu ştim sigur că a fost, probabil şi la Roberta Anastase. Altminteri, riscăm să avem în România cel mai grav caz de lobby şi corupţie politică", a susţinut Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici