Băsescu: Nu cred în implicarea Rusiei în ce se întâmplă în România. Papagali de la noi cad în plase

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat că nu crede în implicarea Federaţiei Ruse în ceea ce se întâmplă în România, apreciind că Moscova n-ar putea fi veselă că în apropierea frontierelor sale "se produce o asemenea devălmăşeală", dar că "papagali de la noi cad în plase".

489 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu cred în implicarea Rusiei în ce se întâmplă în România. Papagali de la noi cad în plase

Băsescu: Nu cred în implicarea Rusiei în ce se întâmplă în România. Papagali de la noi cad în plase (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Nu există niciun fel de poziţie oficială a Federaţiei Ruse, exprimată prin Ministerul de Externe, prin Preşedinţie, prin vreun demnitar rus, care să arate că există o susţinere pentru cele întâmplate în ultimele trei săptămâni. Ca atare, nu am niciun temei să consider că Federaţia Rusă se bucură sau nu se bucură. Dacă-mi permiteţi o părere personală, Federaţia Rusă n-ar putea fi veselă că la frontierele ei sau în apropiere de frontierele ei se produce o asemenea devălmăşeală. Deci, nu cred în implicarea statului rus în ce se întâmplă la noi", a afirmat Traian Băsescu într-un interviu acordat cotidianului "Adevărul".

Traian Băsescu a adăugat că, în schimb, sunt "destui vânători de afaceri şi de interese, care îşi asumă, mai mult sau mai puţin voalat, oarecari influenţe".

"Iar papagali de la noi cad în aceste plase! Se şi compromit cu ocazia asta şi, în niciun caz, nu fac vreun serviciu Federaţiei Ruse, care, o spun cu responsabilitatea omului politic experimentat, nu are niciun interes în destabilizarea României. Are alt tip de interese Federaţia Rusă: să dezvolte afacerile, să fie cât mai implicată în sectorul energetic, pentru că asta înseamnă o oarecare dependenţă. Statele mari aşa lucrează, şi nu cu Kondyakovi... Însă politicienii români atâta minte au!", a mai spus preşedintele suspendat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici