Băsescu: Nu este o victorie a mea, prioritatea a fost votul pentru România europeană

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, în faţa sediului de campanie, că rezultatul referendumului de demitere din funcţie nu reprezintă o victorie a sa, iar votul a fost pentru o România europeană, motiv pentru care a îndemnat la neparticipare.

445 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu este o victorie a mea, prioritatea a fost votul pentru România europeană

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Acest vot nu este o victorie a preşedintelui Traian Băsescu. Este pentru prima dată când sunt într-o competiţie electorală aparentă, în care votul pentru mine nu a fost o prioritate. Prioritatea a fost votul pentru România. Din acest motiv am cerut electoratului meu să nu participe la vot", a declarat Băsescu.

În plus, el s-a arătat convins de faptul că rezultatul referendumului va fi salutat de partenerii europeni, deoarece românii au ales un drum european pentru România.

"În zilele următoare sunt convins că vom vedea semnalele partenerilor noştri europeni. Vor fi semnale prin care vor saluta atitudinea românilor şi vor constata că românii au fost deasupra propriei lor clase politice în dorinţa lor de a merge către o mai profundă integrare în UE. Românii au probat că îşi doresc democraţia. Românii au fost deasupra a ceea ce în 2010 li s-a întâmplat prin reduceri de salarii, prin impozitarea cu 5,5% a pensiilor. Românii au arătat că sunt capabili de sacrificii dacă aceasta este condiţia ca ţara să rămână în lumea civilizată, să nu facă paşi înapoi", a explicat Băsescu.

"Va trebui să facem un efort de recâştigare a încrederii partenerilor noştri europeni în România", a adăugat preşedintele suspendat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici