Băsescu: Nu exclud ca Mişcarea Populară să susţină un candidat la prezidenţiale

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu exclude ca Mişcarea Populară să îşi propună să susţină un candidat la alegerile prezidenţiale şi că, în 2016, aceasta va fi "un competitor extrem de puternic".

918 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu exclud ca Mişcarea Populară să susţină un candidat la prezidenţiale

Băsescu: Nu exclud ca Mişcarea Populară să susţină un candidat la prezidenţiale în 2016 (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Eu i-aş vedea ca fiind competitori extrem de puternici în 2016, dar nu exclud să îşi propună să susţină şi un candidat la prezidenţiale", a afirmat Băsescu, la Digi 24.

El a spus că Fundaţia Mişcarea Populară este acum o ofertă pentru cei neangajaţi politic şi că este convins că va descoperi nişte lideri noi "foarte credibili", iar după ce îşi va termina mandatul în 2014 se va implica şi el.

"Vor să scoată la lumină oameni politici noi de altă calitate şi de alt calibru. După ce îmi termin mandatul, mă voi implica şi eu. Acum doar îi susţin", a spus Băsescu.

El nu a mai vrut să comenteze despre PDL, arătând însă că l-a deranjat că singurul parlamentar democrat-liberal care a luat 78% în colegiul său la scrutinul din 9 decembrie, Eugen Tomac, fostul său consilier, nu a avut loc în Biroul Permanent al PDL, unde sunt însă "tot felul de doamne, care au luat 7-8% pe la primării".

Întrebat dacă Elena Udrea sau Elena Băsescu ar trebui să rămână în PDL, el a răspuns: "Să stea acolo".

"Normal, a luat bătaie, să stea acolo. Păi, ce să facă?", a spus Băsescu despre Udrea.

"Eu nu am luat partidul ală cu mine, că dacă vroiam, spuneam că Mişcarea Populară se face partid. Să stea acolo", a răspuns şi la întrebarea dacă şi fiica sa ar trebui să rămână în PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici