Băsescu: Nu există nicio îndoială în privinţa numelui Corinei Creţu, nici în privinţa portofoliului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că nu există nicio îndoială în privinţa numelui Corinei Creţu pentru comisar european şi nici în privinţa portofoliului pe care îl va primi România şi a precizat că va da detalii despre ”gluma de la Bruxelles”, după anunţul oficial al preşedintelui CE.

981 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu există nicio îndoială în privinţa numelui Corinei Creţu, nici în privinţa portofoliului

Corina Creţu (Imagine: Shutterstock)

Băsescu a precizat, într-o emisiune a postului B1 Tv, că va explica ceea ce a spus despre ”gluma de la Bruxelles, în privinţa portofoliului care îi va reveni României”, după ce se va anunţa comisarul din partea României, de către preşedintele Comisiei Europene.

Băsescu a spus că ”nu există nicio îndoială în privinţa numelui Corinei Creţu şi nici în privinţa portofoliului”.

Întrebat dacă s-a implicat în negocierea acestei poziţii pentru România, preşedintele a răspuns: ”Categoric, da” şi nu a dorit să comenteze dacă premierul a negociat la fel de mult.

Băsescu a spus că ”o minciună a reprezentat-o faptul că premierul spunea de negocierile foarte dure”.

”Negocierile dure sunt pentru o singură funcţie din Comisie, cea pentru Înalt Reprezentant pentru politică externă”, a mai spus şeful statului.

Băsescu a menţionat că o respingere a unei candidaturi poate fi făcută doar de către preşedintele Comisiei Europene, în funcţie de calculele făcute în privinţa portofoliilor sau dacă, în urma interviurilor, se dovedeşte că acel portofoliu este prea mare pentru candidatul respectiv.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că România va avea în CE un portofoliu "cu care n-o să ne fie ruşine" şi a arătat că lista vehiculată, în care pentru Corina Creţu apărea un portofoliu "neconvingător", a fost "o glumă lansată de la Bruxelles", de care premierul Ponta s-ar fi "speriat".

Germania şi Belgia vor avea două dintre cele mai puternice posturi în viitoarea Comisie Europeană, potrivit unei versiuni privind distribuirea portofoliilor obţinute de Reuters, în timp ce României i-ar reveni Politica Regională. Lista este incompletă şi poate suferi schimbări înainte ca Jean-Claude Juncker să facă anunţul oficial miercuri, precizează Reuters.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici