Băsescu: Nu-i am adversari nici pe Geoană, nici pe Antonescu, ci criza economică

Preşedintele Băsescu a declarat, duminică, la Realitatea TV, că nu a luat o decizie privind candidatura la un nou mandat şi că el nu îi are adversari nici pe Mircea Geoană, nici pe Crin Antonescu, ci criza economică, iar decizia va fi luată în funcţie de derapajul acesteia, şomaj de peste 10% .

12 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu-i am adversari nici pe Geoană, nici pe Antonescu, ci criza economică

Băsescu: Nu-i am adversari nici pe Geoană, nici pe Antonescu, ci criza economică

"Aşa cum am mai spus, nu am luat o decizie dacă voi candida sau nu. Nu am adversar nici pe Geoană, nici pe Crin Antonescu, adversarul meu e criza", a afirmat Băsescu, întrebat în legătură informaţiile din documentul atribuit Ambasadei Austriei, potrivit căruia la întâlnirea cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti ar fi spus că va lua o decizie privind candidatura sa la prezidenţiale abia în septembrie, în funcţie de efectele crizei economice, iar Emil Boc este pregătit drept candidat de rezervă al PDL

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că obiectivul său este diminuarea la maximum a efectelor crizei.

"Acestea sunt îngrijorările care m-au făcut ca, înainte să fie nevoie, să împing lucrurile către acordul cu FMI", a spus şeful statului, precizând că din împrumutul extern nu a fost cheltuit niciun cent.

El a subliniat că grija sa este legată de "un derapaj economic cu efecte sociale majoare".

Întrebat ce l-ar determina să nu mai candideze, Băsescu a spus: "Derapajul, adică un şomaj de peste 10%, adică cu două cifre".

El a continuat, dând exemplul Spaniei, care a ajuns la un şomaj de 18%.

Preşedintele a mai spus că "un stat modern care nu reuşeşte să evite o dramă duce responsabilitatea la cel din vârful statului", asumarea răspunderii într-o situaţie de derapaj fiind responsabilitatea preşedintelui.

"Preşedintele este în primul rând responsabil. Un stat modern care nu reuşeşte să evite o dramă duce responsabilitatea la cel din vârful statului. Partidele să facă în continuare ce vor, dar asumarea răspunderii într-o situaţie de derapaj este o responsabilitate pentru un şef de stat", a spus Băsescu.

În opinia acestuia, cineva trebuie să-şi asume de ce statul român nu a putut să evite un derapaj major, într-o eventuală astfel de situaţie.

"Am sentimentul că am obligaţia ca, în momentul în care decid asupra candidaturii, România să aibă consolidată realitatea că este pe un drum de ieşire din criză", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Congresul Studenţilor din România, întrebat dacă va fi preşedinte şi în anul 2010, că acest lucru "depinde de criză", menţionând că din acest motiv şi-a făcut din diminuarea efectelor crizei principala ţintă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici