Băsescu: Nu m-a înfrânt sistemul, ca pe un alt preşedinte, dar nici eu nu l-am înfrânt definitiv

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la mitingul PDL de la Constanţa, că nu a fost înfrânt de sistem, dar nici nu a înfrânt definitiv sistemul, menţionând că vremea unor politicieni precum Ion Iliescu şi Dan Voiculescu a trecut, fiind momentul ca aceştia să iasă în afara politicii.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu m-a înfrânt sistemul, ca pe un alt preşedinte, dar nici eu nu l-am înfrânt definitiv

Băsescu: Nu m-a înfrânt sistemul, ca pe un alt preşedinte, dar nici eu nu l-am înfrânt definitiv (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

"În prezent, România are o alternativă: poate alege pentru o Românie democratică sau una a oligarhilor. Vreau să vă spun că cel mai important lucru pe care-l pot face românii e să-şi decidă singuri opţiunea. Ştiu astăzi ce înseamnă sistemul ticăloşit, pe pielea mea. Cinci ani am fost zi de zi în confruntarea cu acest sistem. Nu m-a înfrânt sistemul, ca pe un alt preşedinte, dar nici eu nu l-am înfrânt definitiv. Să-i dăm împreună lovitura finală acestui sistem ticăloşit", a spus Băsescu.

El a apreciat că este vremea ca politicieni precum Ion Iliescu şi Dan Voiculescu să iasă din politică.

"Întâlnirea de Grivco, în care Ion Iliescu, Adrian Năstase, Hrebenciuc, au stabilit cine să fie premierul României, mi s-a părut că e o întoarcere în timp. Nici Iliescu, nici Voiculescu nu pot decide pentru 22 de milioane de români. Vremea lor a trecut. Să meargă unde le este locul, în afara politicii. Nu am făcut compromis cu aceşti oameni, cu Voiculescu, cu Vântu, cu Iliescu, cu Vanghelie, cu Hrebenciuc, cu Patriciu şi nu voi face cu niciunul dintre ei", a spus preşedintele.

El a criticat şi "ştafeta" pe care Mircea Geoană a primit-o, la depunerea candidaturii pentru şefia statului, de la Ion Iliescu.

"Nu vreau să atac pe nimeni, dar mi-a rămas în minte momentul în care Mircea Geoană şi-a depus candidatura. Nu era un moment epocal, dar altceva m-a frapat: la ieşire, Ion Iliescu îi spunea lui Mircea Geoană că îi predă ştafeta. Ajunge. Iliescu a avut trei mandate. Nu-l poate lua pe al patrulea prin Mircea Geoană. Iliescu să-şi vadă liniştit de bătrâneţea lui, de pensie. El nu a explicat multe lucruri din perioada în care a condus ţara. Sub el a înflorit această mafie, acest sistem ticăloşit. Nu în timpul meu s-a făcut Voiculescu mare magnat, s-a făcut Patriciu mare magnat, s-a făcut Vântu mare magnat, ci tăcerea din timpul mandatului lui Adrian Năstase a făcut să învie stafiile trecutului", a spus Băsescu.

La miting au participat mii de persoane din judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila şi Călăraşi, fiind prezentă toată conducerea centrală a PDL, conducerea organizaţiei judeţene Constanţa, dar şi europarlamentarul Elena Băsescu.

La finalul mitingului Traian Băsescu a primit din partea preşedintului PDL Constanţa, Mircea Banias, un scut şi un buzdugan. Şeful statului a spus că va folosi acel buzdugan pentru a se lupta cu sistemul ticăloşit, iar sub acel scut îi va primi pe toţi cei 22 de milioane de români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici