Băsescu: Nu o să tac pe tentativa premierului de a destructura instituţii care ţin de CSAT

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că există "şi tentative din astea de lovituri date infrastructurilor de securitate naţională" şi că nu o să tacă "nici pe tentativa premierului de a destructura instituţii care ţin de CSAT", transmite corespondentul MEDIAFAX.

391 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu o să tac pe tentativa premierului de a destructura instituţii care ţin de CSAT

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Traia Băsescu a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, o dezbatere a Fundaţiei Mişcarea Populară pe tema statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei, că există "şi tentative din astea de lovituri date infrastructurilor de securitate naţională".

"Deci, avem şi tentative din astea de lovituri date infrastructurilor de securitate naţională. Sigur că nu o să tac. Nu o să tac nici pe tentativa premierului de a destructura instituţii care ţin de CSAT, de siguranţa naţională, cum ar fi Ministerul Apărării, prin preluarea conducerii Direcţiei de Informaţii a Armatei, Poliţia trecută direct în subordinea lui, Serviciul DGIPI al Ministerului de Interne trecut în subordinea lui şi cu STS şi aşa mai departe. Sunt lucruri pe care eu, ca responsabil de securitate naţională, le văd. Sigur, trebuie să vină momentul când le pui capăt", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în 8 mai, la B1TV, întrebat ce instituţii vor rezista atacului "mai-marilor zilei", că din punctul său de vedere, Poliţia şi DGIPI nu vor rezista.

"Nu cred că Poliţia va rezista, DGIPI nu va rezista, pentru că avem realităţile din urmă", a spus Băsescu, precizând că Poliţia a fost "foarte obedientă în vremea lui Năstase, iar la sediul PSD se stabilea cui se face dosar şi cine mai merge în puşcărie".

Preşedintele a mai spus că SRI, DNA, ICCJ, DIICOT sunt instituţii care vor rezista. "Instituţiile guvernamentale nu vor rezista", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici