Băsescu: Nu pot să fiu preşedinte decât pentru toţi cei 22 milioane de români

Traian Băsescu a declarat, luni, că naţiunea română are 22 de milioane de români, iar dacă cineva îşi propune să reprezinte doar 7 milioane, el nu poate să fie decât "preşedinte pentru toţi cei 22 de milioane".

771 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu pot să fiu preşedinte decât pentru toţi cei 22 milioane de români

Băsescu: Nu pot să fiu preşedinte decât pentru toţi cei 22 milioane de români (Imagine: Theodor Pană/Mediafax Foto)

"Acum, după ce anunţarea rezultatelor de la BEC confirmă practic cifrele numărătorii paralele a PDL, aş vrea să spun câteva gânduri: în primul rând, aş remarca faptul că românii, majoritatea lor, circa 10,5 milioane nu au participat la referendum sau au spus «Nu» propunerii de suspendare a preşedintelui. Şi aici trebuie să înţelegem că naţiunea română are 22 milioane de cetăţeni, şi nu doar 7 milioane. Dacă cineva îşi propune să îi reprezinte doar pe cei 7 milioane, eu, ca preşedinte, nu pot să fiu decât preşedinte pentru toţi cei 22 de milioane", a afirmat Traian Băsescu.

El a menţionat că a luat notă de "ceea ce era previzibil, şi anume faptul că românii nu au acceptat să valideze referendumul care avea ca obiectiv să ascundă sub o poleială de democraţie lovitura de stat orchestrată în perioada 3-6 iulie, când practic toată conducerea statului român a fost decapitată, iar instituţii fundamentale ale statului au fost blocate în funcţionarea lor prin OUG".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici