Băsescu: Nu pot să judec candidatura lui Prigoană Jr; şi fiica mea a candidat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat , marţi seară, la OTV, că nu se poate pronunţa cu privire la candidatura lui Honorius Prigoană prin prisma faptului că are tată parlamentar, pentru că şi fiica sa a candidat, dar că poate exista şi o abordare pozitivă deoarece sunt funcţii alese, nu numite.

40 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu pot să judec candidatura lui Prigoană Jr; şi fiica mea a candidat

Honorius Prigoană

"Şi fiica mea a candidat. Nu pot eu să judec candidatura domnului Prigoană Jr. prin prisma faptului că are tată parlamentar, pentru că şi fiica mea a candidat", a declarat Traian Băsescu.

El a precizat că, din acest punct de vedere, nu are "dreptul" să se pronunţe.

Băsescu a invocat şi cazul lui Ilie Sârbu şi al fiicei sale, Daciana.

"Pe de altă parte, cinstit vorbind, copiii ăştia sau tinerii ăştia stau în case de politicieni. Atât timp cât îşi iau funcţiile prin vot şi nu numiţi, cred că poate exista şi o abordare pozitivă, pentru că, la fel, şi foarte mulţi judecători au copii avocaţi sau tot judecători, foarte mulţi ziarişti au copii care intră tot în jurnalism, pentru că în casă se vorbeşte. Unui copil îi place, altuia nu. Uitaţi-vă la Ioana, nici nu vrea să audă de politică, singurul politician pe care-l susţine sunt eu. Asta mică ... are 30 de ani... îi place", a mai spus şeful statului.

El a apreciat că "nici domnul (Virgil -n.r.) Tudorache nu era cea mai bună soluţie".

PDL a propus, luni, candidatura lui Honorius Prigoană pentru alegerile parlamentare parţiale care vor avea loc în 17 ianuarie, retrăgând totodată candidatura lui Virgil Tudorache, care se înscrisese anterior la Biroul electoral de circumscripţie al Municipiului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici