Băsescu: Nu spune nimeni că nu sunt bune protocoalele, numai să fie legale şi transparente

Traian Băsescu a afirmat că este nevoie de o colaborare între instituţii, în contextul intervenţiei tardive a poliţiei la cazul din Caracal, precizând că protocoalele de colaborare ar fi bune, cu condiţia să fie legale şi făcute publice populaţiei, nu secretizate.

241 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu spune nimeni că nu sunt bune protocoalele, numai să fie legale şi transparente

Băsescu: Nu spune nimeni că nu sunt bune protocoalele, numai să fie legale şi transparente

Unii spun ce bune ar fi fost protocoalele?
„E categoric o nevoie de cooperare. Nu spune nimeni că nu sunt bune protocoalele, numai că trebuie să fie legale şi transparent făcute către populaţia, nu ascunse ca secret de stat. Nu au decât să facă protocoale şi să le facă publice. Altfel protocoale din astea secrete am văzut unde ne-au dus”, a declarat Traian Băsescu, duminică seară la Realitatea TV, întrebat despre faptul că unii susţin că erau utile protocoalele SRI cu instituţiile din justiţie, însă au fost declarate ilegale de CCR.

Fostul preşedintele a mai spus că ştie ce capacităţi avea STS încă de la accidentul aviatic din Apuseni şi că trebuiau să fie făcute dotări cu bani europeni, însă ele nu au fost realizate.

„Nu am nicio obligaţie faţă de niciun STS, faţă de nimeni, dar e un mare adevăr, ştiu ce capacităţi au de la evenimentul din Apuseni. Ştiu că trebuiau să se doteze, au bani pusi la dispoziţie de UE, dar până acum câteva luni marea problemă era ascultarea populaţiei şi statul pararel, ceea ce a dus la blocarea oricărei investiţii. Din punct de vedere politic iniţiativa nu a fost susţinută. Înţeleg că acum li s-a dat voie să acceseze programul”, a explicat Băsescu.

Întrebat dacă STS ar putea fi un serviciu independent sau ar fi bine să fie mutat în subordinea MApN, Traian Băsescu a răspuns: „Nu poţi să laşi independentă fără a răspunde în faţa cuiva o instituţie atât de sensibilă. Independenţă ce înseamnă? Să fie de capul lor, să nu îi mai reglementeze nimeni”.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a afirmat că trecerea STS sub coordonarea MApN este „unica soluţie de a reforma şi reda credibilitatea aceastei structuri esenţiale pentru sistemului naţional de securitate”.

Alexandra, fata care a fost sechestrată, violată şi apoi ucisă în Caracal de Gheorghe Dincă, a reuşit să sune de trei ori la 112. Poliţiştii au ajuns după 19 ore la locaţia suspectului, acuzând STS că a dat date greşite privind localizarea şi că nu au avut mandat să intre.

Taguri:
băsescu,
protocoale,
sts

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici