Băsescu: Nu sunt dispus să tolerez "discutarea pe la colţuri" a deciziilor CSAT

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la bilanţul MAp, că există un execedent la nivelul gradelor mari în Armată şi a cerut ministrului Apărării să aplice imediat hotărârea CSAT în acest sens, avertizând că nu e dispus să tolereze întârzieri sau "discutarea pe la colţuri" a deciziilor CSAT.

8 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu sunt dispus să tolerez "discutarea pe la colţuri" a deciziilor CSAT

Băsescu: Nu sunt dispus să tolerez "discutarea pe la colţuri" a deciziilor CSAT (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful statului a remarcat că se înregistrează întârzieri în realizarea procesului de reformă numerică şi pe grade a armatei. El a spus că, dacă la nivelul gradelor mici există un oarecare deficit, la nivelul gradelor mari se înregistrează un excedent în raport cu structura pe care o are Armata română.

"Este o hotărâre CSAT în acest sens şi vă cer aplicarea imediată", a spus Băsescu, adăugând că orice tergiversare înseamnă neîndeplinirea hotărârilor privind reforma Armatei.

"Nu sunt dispus să tolerez discutarea pe la colţuri a hotărârilor CSAT sau nu sunt dispus să tolerez întârzieri în aplicarea acestor hotărâri", a avertizat Traian Băsescu.

Şeful statului a cerut aplicarea hotărârii CSAT atât ministrului Apărării, liberalul Teodor Meleşcanu cât şi şefului SMG, amiralul Gheorghe Marin.

De asemenea, Traian Băsescu le-a cerut acestora să pună în aplicare "cu maximă operativitate" toate hotărârile CSAT. El a menţionat că, dacă există hotărâri CSAT neaplicate, "deşi iniţiate de MAp", atunci reprezentanţii ministerului trebuie să vină în CSAT pentru modificarea acestora, şi nu să se aşeze în postura unora care tergiversează aplicarea hotărârilor CSAT sau le discută pe la colţuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici