Băsescu: Nu voi contesta deciziile BEC şi CC privind referendumul. Nu suntem o ţară de babuini

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat că nu va contesta rezultatele finale pe care BEC le va prezenta, după finalizarea eventualelor contestaţii privind votul la referendumul de duminică şi nici decizia Curţii Constituţionale privind funcţia de şef al statului în urma referendumului.

656 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu voi contesta deciziile BEC şi CC privind referendumul. Nu suntem o ţară de babuini

Băsescu: Nu voi contesta deciziile BEC şi CC privind referendumul. Nu suntem o ţară de babuini (Imagine: Shutterstock)

"Dacă va fi un vot cu un referendum care a îndeplinit toate condiţiile legale şi va fi un vot pentru plecarea preşedintelui, voi pleca; dacă legea va stabili condiţii de continuare a mandatului, îl voi continua, nu voi abandona ţara într-un moment de criză (...) Deci, pentru mine, eu ştiu că există o singură instituţie în România care stabileşte mandatul preşedintelui şi aceasta este Curtea Constituţională şi ce va stabili Curtea Constituţională aia voi face. E simplu", a declarat Băsescu, la RRA.

Întrebat în legătură cu declaraţiile sale privind riscuri de fraudare de către USL a votului la referendum, Băsescu a spus că va accepta rezultatul legal al referendumului.

"Doar nu suntem într-o ţară de babuini, cum să nu accepţi rezultatul votului popular? Asta e viaţa (...) Dacă referendumul va fi validat de BEC, nu am ce să comentez; dacă rezultatul comunicat de BEC va fi validat şi de Curtea Constituţională, nu am ce să comentez. Ce vă imaginaţi, că o să iau o puşcă de lemn, să spun «Nu, eu stau aici, pe scaunul ăsta»?", a spus Băsescu.

"Ceea ce nu înseamnă că, spre exemplu, ca să ne înţelegem, nu vreau să fie confuzii, dacă vor fi oameni băgând buletine de vot cu braţul în urne sau cu braţul de buletine ale unor oameni care sunt plecaţi prin străinătate, să meargă să-i înscrie pe liste; sigur că vor fi contestaţii, dar ele vor fi înainte de rezultatul final al BEC-ului. Când BEC-ul a stabilit cifrele, nu le mai poate contesta nimeni", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici