Băsescu: Obiectivul meu e să fiu mai bun decât în primul mandat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, după validarea de către Curtea Constituţională, că obiectivul său este, în noul mandat, să fie mai bun decât în primul, menţionând că va fi preşedinte al tuturor românilor.

41 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Obiectivul meu e să fiu mai bun decât în primul mandat

Băsescu: Obiectivul meu e să fiu mai bun decât în primul mandat (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Băsescu a spus, emoţionat, că mulţumeşte românilor care l-au votat şi celor care nu l-au votat.

El a dat asigurări că va fi preşedinte al tuturor românilor.

"Este un moment unic în viaţa unui şef de stat momentul în care preşedintele este reales. Poporul mi-a făcut această onoare şi trebuie să spun că românii mi-au dat, pe data de 6 decembrie, unii susţinere, alţii o lecţie. Indiferent care a fost poziţia românilor pe 6 decembrie, voi fi preşedintele tuturor. Şi al celor 22 de milioane de români care trăiesc în interiorul frontierelor, dar şi al celor aproape 10 milioane care trăiesc în afara frontierelor. Obiectivul principal este ca fiecare român să simtă că preşedinte este şi al lui, indiferent cum a votat pe 6 decembrie. Acesta este şi crezul meu în următorii cinci ani", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că în această perioadă România trece, din punct de vedere economic, printr-o situaţie relativ dificilă şi că este nevoie, mai mult ca oricând, de solidaritate - "o solidaritate care nu poate să vină în absenţa unei atitudini a preşedintelui României, îndreptată în mod egal către fiecare român".

"Responsabilitatea unui preşedinte în exerciţiul celui de-al doilea mandat este mai mare decât în primul mandat. Experienţa acumulată, analiza celor bune, dar şi a greşelilor din primul mandat este obligatorie şi este premiza ca un preşedinte să-şi exercite mai bine al doilea mandat. Un alt obiectiv al meu este acela de a fi mai bun decât în primul mandat", a afirmat Băsescu.

Şeful statului a vorbit şi despre obligaţia de a găsi formulele politice care să ducă la îndeplinirea integrală sau în cea mai mare parte a programului cu care a câştigat alegerile.

"Pentru mine nu este obiectiv mai mare ca modernizarea statului român", a menţionat Traian Băsescu.

În finalul discursului, el a ţinut să mulţumească membrilor Biroului Electoral Central, care au depus "o muncă fantastică", dar şi Curţii Constituţionale, care prin decizia de renumerare a voturilor nule din cel de-al doilea tur de scrutin "a consolidat credibilitatea alegerilor".

După şedinţa plenului Curţii Constituţionale, Traian Băsescu s-a oprit câteva minute în biroul preşedintelui CC, Ioan Vida. La ieşirea din sediul CC, Traian Băsescu a fost întâmplinat de un grup de revoluţionari de la Blocul Naţional al Revoluţionarilor şi de la Consiliul de Onoare al Revoluţionarilor, care i-au scandat numele.

Curtea Constituţională a validat, miercuri, noul mandat de preşedinte al lui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici